Retailomzet 2018 +3%

Vrijdag 15 februari 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in geheel 2018 3,3% meer omgezet dan in 2017, het volume was 2,8% hoger. Hoewel het percentage iets minder hoog was, steeg het interieur ook, maar weer beter dan het gemiddelde van de non food.
Retailomzet 2018 +3%
Retailomzet 2018 +3% Retailomzet 2018 +3%

De omzet van de winkels in non-food steeg met 1,7%, het volume steeg met 1,5%. De interieursectoren waren hier de beste jongetjes van de klas. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren plusten op nieuw behoorlijk (+2,3%), waar dat over 2017 overigens nog +7,4% was. Winkels in meubels en woninginrichting bleven met 2,1% in 2018 nauwelijks achter, in 2017 was dat zelfs nog 8,4%.

De online omzet was in 2018 17,8% hoger: webwinkels ruim +13%, multi-channelers bijna 26%, zo publiceerde het CBS.

 Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, consumptie, consument, woninginrichting, uitgaven, bestedingen, vertrouwen, economie, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, werkloosheid,werkgelegenheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, online, webwinkel, cbs, centraal bureau statistiek, internetverkoop, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
 
Westwing eindelijk zwart?
lees verder
Retailomzet blijft groeien
De Nederlandse detailhandel heeft in januari 1,6% meer omgezet dan in januari 2018, het volume was 0,8% hoger. De non-food bleef nagenoeg stabiel, maar de interieursegmenten toonde prima groeicijfers.
lees verder
 
Robot print wand
lees verder
Nieuwe managing director Euretco
Gertjo Janssen, directeur DGN, wordt per direct eveneens managing director van retailorganisatie Euretco, dochteronderneming van EK/servicegroup.
lees verder
NK Interieuradviseur
Twaalf mbo-studenten strijden 8 en 9 maart tijdens het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur in Woonmall Alexandrium in Rotterdam om de titel: ‘Beste interieuradviseur van Nederland’
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden