Retail december plus

Woensdag 01 februari 2023

De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
Retail december plus
Retail december plus Retail december plus

De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2022 met maar liefst 21,5%, food zat op 5,7%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 11,1% hoger respectievelijk 7,8% lager lager dan een jaar eerder.

Winkels in schoenen en lederwaren (+53,6%), kledingwinkels (+53,3%) en winkels in recreatieartikelen (31,5%) deden qua omzet het zeer goed. Ook winkels in meubels en woninginrichting (+10,5%), winkels in consumentenelektronica en witgoed (+6,2%) en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (5,6%) hebben afgelopen december meer omgezet dan in december 2021. Alleen bij drogisterijen daalde de omzet, met -1.6%.

De online omzet was in december 11,1% lager dan in december 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 7,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 15,2%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, meubelzaken, prijsstijging, faillissementen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden