Reorganisatie Ahrend Culemborg

Maandag 30 november 2020

Begin deze maand werd er opnieuw een reorganisatie aangekondigd bij Koninklijke Ahrend. Ook in 2016 was dat ook al eens het geval.
Reorganisatie Ahrend Culemborg

In april 2016 kondigde Ahrend aan dat de vestigingen in Zwanenberg en Leerdam in 2017 verplaatst zouden worden naar de productievestigingen Sint-Oedenrode, Culemborg en Arnhem. Dat ging toen gepaard met het verlies van bijna 90 arbeidsplaatsen.

Nu gaat de vestiging in Culemborg sluiten en schrapt de kantoorinrichter in de komende twee jaar circa tweehonderd banen, waarvan de helft in Nederland. Dit is het gevolg van de coronacrisis, waardoor veel mensen thuis werken. Weliswaar wordt hierdoor extra opbrengst gegenereerd, maar niet voldoende om de afgenomen afzet aan kantoren (ruim 30%) te compenseren. Eugène Sterken, ceo van Ahrend, verwacht na een recordomzet in 2019 dat de omzet over geheel 2020 met zo'n 20% zal dalen. Daarnaast denkt hij dat de omzetdaling door de economische crisis voorlopig zal blijven aanhouden.

De Culemborgse productie-activiteiten, sinds de reorganisatie in 2016 vooral sterk in stofferen en recycling, worden volgend jaar overgebracht naar Sint-Oedenrode. Volgens commercieel directeur Maurits van Berckel van Ahrend dochter Gispen (foto) blijft de Gispen-showroom wel gewoon in Culemborg. Net als de commercie, service en klantondersteuning.Links

www.ahrend.com
www.gispen.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, retail, meubels, meubilair, showroom, opening, reorganisatie, ontslag, verhuizing, sluiting, sluiten, #ahrend, #gispen, #royalahrend

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden