Recticel nu Aquinos

Woensdag 15 juni 2022

Eind vorig jaar kondigde Recticel aan dat het de slaapcomfortdivisie ging verkopen aan Aquinos uit Portugal.
Recticel nu Aquinos
Recticel nu Aquinos

Het in november aangekondigde verkoopproces nu afgerond: sinds 1 april maakt Recticel Sleep Comfort deel uit van de Portugese groep. Zoals Schlaraffia (één van de Recticel merken) in een brief aan haar zakenpartners laat weten, is nu ook de naam veranderd. Met onmiddellijke ingang opereert het bedrijf onder de naam Aquinos Bedding Germany.

 

Met de bekendmaking van de inschrijving in het handelsregister op 24 mei is dit rechtsgeldig. Geregistreerde bestuurders zijn Carlos Aquino en Boudewijn Dezutter. 'De volledige integratie zal de komende weken verder vorm krijgen, maar zal niets veranderen in de dagelijkse gang van zaken, noch in je verkoopteams of contacten. In dat opzicht kijken we uit naar de voortzetting van onze samenwerking en een toekomst die samen gericht is op groei,' zegt Boudewijn Dezutter.

 

De Aquinos Group, opgericht in 1985, is in privébezit en heeft haar hoofdkantoor in Sinde - Tábua (Portugal - foto 2). Aquinos is een van de grootste fabrikanten van gestoffeerde meubels en matrassen in Europa met meer dan 3.300 medewerkers en productiefaciliteiten in Portugal, Frankrijk en Polen. In 2020 realiseerde de Aquinos Groep een jaaromzet van € 370 miljoen.Links

www.aquinosgroup.com
www.recticel.com

Tags

nieuws, interieur, overname, slaapcomfort, bedden, schuimmatras, schuim, duitsland, stoffering, matrassen, #recticel, #aquinos, #aquinosgroup

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer
Met in totaal 117 deelnemende landen, ongeveer 63.000 bezoekers en 2.300 exposanten werd het een goede herlancering van de internationale textielbeurzen in het beurscentrum van Frankfurt.
lees verder
Nieuwe winkel The Gallery
Retailer en webshop Misterdesign opent tweede showroom ‘The Gallery’ in ‘s-Hertogenbosch. Deze nieuwe designparel bevindt zich op steenworp afstand van de al bestaande winkel in het pand van voormalig autogarage ‘Pompen en Verlouw’.
lees verder
Freshbed in Amerikaanse winkels
De Nederlandse innovatieve beddenfabrikant Freshbed heeft een miljoenenovereenkomst gesloten met de Amerikaanse retailgigant RH voor de exclusieve verkoop van zijn gepatenteerde slaapsysteem in de Verenigde Staten en Canada.
lees verder
 
Zomernieuws Woonindustrie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden