Re´ncarnatie Pantonova

Dinsdag 23 april 2019

Carin (foto links), dochter van ontwerper Verner Panton, en Joakim Lassen (foto rechts), de huidige directeur van en zoon van de oprichter van Montana, hebben een meubel uit 1971 opnieuw op de markt gebracht.
Re´ncarnatie Pantonova
Re´ncarnatie Pantonova Re´ncarnatie Pantonova

Montana-oprichter Peter Lassen en ontwerper Verner Panton waren goede vrienden en hun kinderen, Lassen's Joakim en Panton's Carin, groeiden daarom samen op. Zij ervaarden de vriendschap en professionele samenwerking van hun vaders. Het leverde een groot aantal interessante en innovatieve meubels op, ontworpen door Verner Panton en veelal vervaardigd door de Deense meubelfabrikant Montana, zelfs nog vandaag de dag.

Nu wordt het modulaire zitmeubelsysteem Pantonova - in 1971 ontworpen door de Deense ontwerper Verner Panton (1926-1998) - opnieuw op de markt gebracht door Montana en zal in augustus uitgeleverd worden. Het modulaire zitmeubelsysteem Pantonova is een natuurlijk verlengstuk van de Panton Wire-planken, ook vervaardigd door Montana - beiden ontworpen in 1971.

Panton Wire is verkrijgbaar in twee dieptes en in chroom, donker chroom of gelakt in de kleuren Snow, Black en Moulin Rouge. In de loop der jaren zijn er verschillende accessoires toegevoegd, zoals glazen planken en topplaten in gelakt MDF, rookglas en marmer.

Montana wordt in België vertegenwoordigd door Connect Design Agency (Chantal Fonteyn) en in Nederland door Voort! (Remco van der Voort).Links

www.linkedin.com/in/chantal-fonteyn-59123092/
www.montana.dk
www.voort.info

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, meubelfabrikant, Milaan, Salone del Mobile, meubelbeurs, montana, verner panton, verner, #salonedelmobile, #montana, #voort, #vernerpanton, #pantonova

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden