Re´ncarnatie Pantonova

Dinsdag 23 april 2019

Carin (foto links), dochter van ontwerper Verner Panton, en Joakim Lassen (foto rechts), de huidige directeur van en zoon van de oprichter van Montana, hebben een meubel uit 1971 opnieuw op de markt gebracht.
Re´ncarnatie Pantonova
Re´ncarnatie Pantonova Re´ncarnatie Pantonova

Montana-oprichter Peter Lassen en ontwerper Verner Panton waren goede vrienden en hun kinderen, Lassen's Joakim en Panton's Carin, groeiden daarom samen op. Zij ervaarden de vriendschap en professionele samenwerking van hun vaders. Het leverde een groot aantal interessante en innovatieve meubels op, ontworpen door Verner Panton en veelal vervaardigd door de Deense meubelfabrikant Montana, zelfs nog vandaag de dag.

Nu wordt het modulaire zitmeubelsysteem Pantonova - in 1971 ontworpen door de Deense ontwerper Verner Panton (1926-1998) - opnieuw op de markt gebracht door Montana en zal in augustus uitgeleverd worden. Het modulaire zitmeubelsysteem Pantonova is een natuurlijk verlengstuk van de Panton Wire-planken, ook vervaardigd door Montana - beiden ontworpen in 1971.

Panton Wire is verkrijgbaar in twee dieptes en in chroom, donker chroom of gelakt in de kleuren Snow, Black en Moulin Rouge. In de loop der jaren zijn er verschillende accessoires toegevoegd, zoals glazen planken en topplaten in gelakt MDF, rookglas en marmer.

Montana wordt in België vertegenwoordigd door Connect Design Agency (Chantal Fonteyn) en in Nederland door Voort! (Remco van der Voort).Links

www.linkedin.com/in/chantal-fonteyn-59123092/
www.montana.dk
www.voort.info

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, meubelfabrikant, Milaan, Salone del Mobile, meubelbeurs, montana, verner panton, verner, #salonedelmobile, #montana, #voort, #vernerpanton, #pantonova

Gerelateerd nieuws
 
Slotbericht Meubelbeurs 2019
lees verder
Meegroei relaxstoel van Otium Care
Otium Care, expert in huiselijk zorgmeubilair en onderdeel van de Mecamgroep, introduceert de eerste meegroei-relaxstoel.
lees verder
Balthazars Meubelbeurs Brussel 2019!
Afgelopen avond zijn de winnaars van de traditionele Balthazars van 2019 bekend gemaakt op de Meubelbeurs in Brussel.
lees verder
Gestoffeerde Arv
De bekroonde Stoel Arv van de Deense meubelfabrikant Brdr. KrŘger TrŠdrejeri is nu ook verkrijgbaar in een gestoffeerde variant.
lees verder
Dalende omzet Belgische meubelindustrie
Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, maakt bekend dat het vertrouwen van de Belgische consument in september 2019 een nieuw dieptepunt bereikte. De omzet daalde in de eerste helft van 2019 met 3,5%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden