Naturel lente bij Lifestyle-interior

Vrijdag 19 april 2019

Headlam heeft haar gordijnstoffencollectie onder het label Lifestyle-interior uitgebreid met nieuwe naturel items.
Naturel lente bij Lifestyle-interior
Naturel lente bij Lifestyle-interior Naturel lente bij Lifestyle-interior Naturel lente bij Lifestyle-interior

Was vorige maand al het nieuws op het gebied van binnenzonwering (Rise & Shine) bij Headlam gepresenteerd, nu zijn de gordijnstoffen aan de beurt. Aardse kleuren, mooie transparanten en verfijnde materialen: de Lifestyle-interior collectie van grossier Headlam is uitgebreid met tien nieuwe items, gepresenteerd in zes hangers. Dealers ontvangen deze collectie binnenkort automatisch.

De collectie varieert van een gordijn met natureltinten tot transparanten met een glansdraad, zie ook de afgebeelde foto's voor een indruk. Een overzicht:

- De Wonderfull Dimout FR is vernieuwd! Kamerhoog, vlamvertragend en verduisterend met toegevoegde nieuwe poederkleuren en zeegroene tinten.

- De Skyscraper heeft 300 cm hoogte, een grove structuur en een verkalkte look.

- Spirit & Motion zijn linnen gordijnen in taupe kleuren en organische vormen.

- Still en Round & Round: met natureltinten respectievelijk een subtiel effect en rijke uitstraling.

- De Catch & Network past door de grove look in een stoer interieur. In naturel én grijs tinten.

- Stylish & Class: transparant soepel vallend gordijn met extra luchtige uitstraling en door glansdraad een subtiel glittertje. Het klassieke patroon wordt mooi gefilterd door het daglicht en zorgt voor een verfijnd accent.


Polyester
Voor veel gordijnstoffen wordt polyester als basis materiaal gebruikt, zoals bij Wonderfull Dimout FR. Het is een synthetische vezel op aardoliebasis. Materiaal van polyestervezels wordt door middel van smeltspinnen uit de kunststof polyethyleentereftalaat (beter bekend als PET) gefabriceerd. Deze kunststof wordt onder hitte tot kleverige draden gesmolten en door een spinkop gedrukt. Na afkoeling zijn lange vezels ontstaan, de zogenaamde filamenten. Afhankelijk van de spinkoppen kunnen de vezels bijvoorbeeld fijn, rond of hoekig zijn.
Dit polyester is de basis voor verschillende gordijnstoffen en heeft veel voordelen; niet beïnvloedbaar door luchtvochtigheid, hoge lichtechtheid, een minimale krimpwaarde en - afhankelijk van het type weving - ook eenvoudig te reinigen.

Polyacryl
In de nieuwe stof Skyscraper zit 65% polyester-acryl of polyacryl, ook wel acryl genoemd. De toevoeging van acryl aan gordijnstoffen geeft de mogelijkheid om het geweven materiaal een grovere wol-look uitstraling te geven, ook geeft het een zachtere touch. Polyacryl heeft tevens de eigenschap om warmte vast te houden.

Viscose
De stoffen Still, Stylish en Spirit van de nieuwste collectie bestaan gedeeltelijk uit viscose, die voor een natuurlijke en luxe uitstraling zorgt met heldere kleuren en zachte 'touch'. Viscose wordt gemaakt van natuurlijke houtvezels en wordt ook wel een semi natuurlijke vezel genoemd.Links

www.headlam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, vloer, vloerbedekking, pvc, lvt, vinyl, laminaat, tapijt, tegel, tapijttegel, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, stof, viscose, polyester, polyacryl, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, Headlam, Lifestyle Interior, Lifestyle-interior, Lifestyleinterior, groothandel, grossier, #lifestyleinterior, #headlam, #riseshine

Gerelateerd nieuws
Horrentraining bij Headlam
Het is weer horrentijd! Veel consumenten zijn nu op zoek naar een manier om pollen en insecten buiten te houden. Headlam helpt zijn dealers met de verkoop door het geven van speciale horrentrainingen.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Insqin-technologie voor textiel
Op Techtextil toont Covestro de nieuwe Insqin®-technologie. Een veelzijdige textielcoating op waterbasis, zonder oplosmiddelen.
lees verder
Van Beekum naar Hillfloor
Robert van Beekum verkast van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden