R+T 2024 Awards uitgereikt

Dinsdag 20 februari 2024

Op de avond voor de eerste beursdag (zondag 18 februari 2024) was het eindelijk tijd om voor de twaalfde keer de gerenommeerde R+T Innovation Award uit te reiken. Interieurjournaal deelt een selectie van de winnaars.
R+T 2024 Awards uitgereikt

De R+T Innovation Award bekroont innovatieve technische ontwikkelingen. De producten werden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit leden van brancheverenigingen, technische redacteuren en andere experts. Naast de innovatieve kwaliteit en het marktpotentieel van de ontwikkelingen waren ook gebruiksvriendelijkheid en productbetrouwbaarheid relevante factoren in de beslissing van de jury.

 

Er werden 29 awards uitgereikt in verschillende categorieën, Interieurjournaal vermeld de winnaars van een Gold Award in de zonweringscategorieën.

 

Bematech s.r.o.

Zoomtech® nuldoorbuiging voor jaloezieën van Bematech won de Gold Award in de categorie binnenzonweringssystemen. Met deze innovatieve gepatenteerde technologie wordt een zwaartekracht compensatiesysteem geïntegreerd in de buis van een wikkelsysteem. Deze nieuwe productontwikkeling maakt zonwering tot 9 meter breed mogelijk.

 

Corradi Srl

Corradi maakte indruk op de jury met Alba Butterfly in de categorie buiten en won de Gold Award. Bij dit pergolasysteem wordt de doekbekleding boven de dwarsprofielen omgevouwen met behulp van een pantograaf. Dit zorgt voor een veel kleinere pakketbreedte dan voorheen wanneer het doekoppervlak open is. Het ontwerp van het doekoppervlak in het gootgedeelte aan de zijkant zorgt ook voor een optimale waterafvoer.

 

Gluetex GmbH

Gluetex won twee Awards: Trail won de Gold Award in de categorie textiele zonweringssystemen plus de speciale prijs van de jury. De innovatie maakt een kleinere wikkeldiameter van het zijgordijn mogelijk. Vergeleken met een normaal Zip-systeem voorkomt Trail verdikking in de overgang naar de stof. Dit zorgt ervoor dat er geen rimpels ontstaan. Dit leidt tot een aanzienlijk ruimtebesparend voordeel in de box, omdat de rol niet langer hoeft te worden verlaagd om de wikkelverschillen van de Zip op te vangen. Een kleinere inlaat zorgt ook voor smallere geleiderails en de zijnaad wordt verticaal gestabiliseerd.

 

Jentschmann AG

Jentschmann was zeer verheugd met het winnen van de Gold Award voor Myshade in de categorie speciale oplossingen. Deze innovatie biedt snelle en eenvoudige digitale toegang tot specifieke gegevens van de stof in het gebied van het voorprofiel via een NFC-chip/ QR-code. Een van de grote voordelen van deze innovatieve oplossing is dat er geen verkeerde bestellingen meer worden geplaatst als gevolg van verkeerde metingen tijdens het herstellen van stoffen of reparaties.  Foto's, instructies en verzorgingstips zijn ook altijd online beschikbaar.

 

Sattler Sun-Tex GmbH 

Sattler Sun-Tex won een Gold Award voor technisch textiel met Elements Oeko Weave en de speciale prijs voor duurzaamheid. De stofcollectie combineert sterke duurzaamheidsaspecten met uitstekende technische eigenschappen. Voor de productie van deze stoffen worden vezels gebruikt die tijdens een kleurverandering van textielvezels uit het productieproces worden verwijderd als kleurmengvezels. Zij zijn niet zuiver gekleurd en zouden normaal gesproken worden weggegooid. Sattler Sun-Tex besloot om een garen te spinnen, gesorteerd uit deze vezels op basis van kleurgroepen.

 

Selve GmbH & Co. KG

Selve won een Gold Award in de categorie aandrijf- en besturingssystemen voor rolluiken en zonweringssystemen. De zonweringaandrijving heeft een geïntegreerde winddetectie en is daarom een eenvoudige en goedkope manier om een zonwering te beschermen tegen schade door wind. Dit betekent dat er geen externe windsensor nodig is.

 

Somfy Activités SA

Somfy Activités won de Gold Award met Amy Sun Protect io in de categorie gebouwautomatisering. De stille motor scoort punten met een automatische slaapstand, snelheidsaanpassing wanneer de batterij bijna leeg is en een gegarandeerd radiobereik met de antenne in de rolluikkast. De intelligente comfortfunctie is ook indrukwekkend dankzij de in het zonnepaneel geïntegreerde zonlichtsensor.

 

Warema Renkhoff SE

Secukit van Warema Renkhoff won de Gold Award in de categorie buitenjaloezieën. De oplossing voor de tweede noodroute kan eenvoudig en intuïtief worden bediend en geïnstalleerd. In geval van nood kun je snel naar buiten met behulp van het betrouwbare mechanisme. Bediening is zowel binnen als buiten mogelijk. Secukit heeft geen elektriciteit nodig en is volledig economisch en voordelig in aanschaf. Onderhoud, ingebruikname en bijkomende plannen zijn niet nodig.

 

Winsol NV

Winsol won de Gold Award voor zijn Fusion Gold oplossing in de categorie rolluiken. Deze innovatieve oplossing biedt tot vier keer meer daglicht dan conventionele rolluiken. De gewenste hoeveelheid daglicht kan worden ingesteld - volledige verduistering is natuurlijk ook mogelijk.  Naast bescherming tegen warmte in de winter en koeling in de zomer biedt de inbraakwerende oplossing ook de mogelijkheid om de zichtbescherming en geluidsbescherming individueel aan te passen.

 

Alle 29 winnaars van de R+T Innovation Award zijn te vinden via deze link. De beurs duurt nog tot 23 februari.Links

www.messe-stuttgart.de
www.messe-stuttgart.de/r-t/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, zonwering, insectenwering, horren, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, #rtexpo, #rt2024, #landesmesse, #rt2024

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Overname Erfal gaat niet door
Op 11 april 2024 heeft Hunter Douglas GmbH, Düsseldorf, zijn aanmelding voor de overname van Erfal GmbH & Co. KG afgeblazen wegens mededingingsbezwaren van het Bundeskartellamt.
lees verder
Hekwerk op maat
[Sponsored artikel] - Het creëren van een maatwerk hekwerk kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk eigendom voor het definiëren van grenzen, toevoegen van esthetische waarde of verbeteren van beveiliging.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden