R + T 2018: Hello Sunshine!

Woensdag 07 maart 2018

Binnen- maar ook buitenzonwering is anno 2018 geen functioneel en saai product. R+T liet vorige week zien dat 'beauty and brains' het leitmotiv voor de branche is: mooier, fijner en veiliger voor mens en milieu.
R + T 2018: Hello Sunshine!
R + T 2018: Hello Sunshine! R + T 2018: Hello Sunshine! R + T 2018: Hello Sunshine!

Van 27 februari tot 3 maart bezochten meer dan 65.500 vakbezoekers uit 110 landen de beurs R + T in Stuttgart. Meer dan 1000 exposanten op ruim 120.000 vierkante meter, verdeeld over tien hallen, toonden hier hun innovaties in binnen- en buitenzonwering, energie-efficiency en smarthome technologie. Vijftig jaar begonnen met rolluiken en deuren, is deze drie jaarlijkse beurs voor zonwering in de meest brede zin, nu de belangrijkste internationale beurs op dit gebied.

Het aantal productinnovaties van klein tot groot, getoond door Nederlandse en Belgische R+T-exposanten, in Stuttgart oogstte internationaal veel lof en awards! Duurzaamheid, technische innovaties en de transformatie van louter functioneel naar zeer decoratief is een belangrijke rode draad in de zonweringsbranche.

Als R+T prijzen zou uitreiken voor de mooiste stands dan is exposant Coulisse al jaren een kandidaat. Kosten noch moeite worden door het bedrijf uit het Twentse Enter gespaard om zich internationaal op de kaart te zetten. Beauty (foto 1) and brains vormen zeker ook bij Coulisse het leitmotiv. De stand was opgebouwd uit gerecyclede rolgordijnen buizen (foto 2). Samenwerking met de bekende modefotograaf Jasper Abels (foto 3) toont de decoratieve high-end ambitie van Coulisse. Rob Boogaard, sinds oktober ceo van Coulisse, wil de komende jaren met zowel assortiment als organisatie voldoen aan minstens tien van de zeventien, Sustainable Development Goals (SDG’s), die een eind moeten maken aan alle vormen van armoede in 2030.

R + T is ook voor de retailer in zonwering interessant omdat de projectmarkt, die hier ruim vertegenwoordigd is, voorop loopt met technisch innovaties. In samenwerking met Greenline Interiors voorzag Forest Group bijvoorbeeld alle residentiële appartementen in het prestigieuze project 'The Creek' in Dubai, van Forest CS-systemen. Tijdens de beurs werd ook bekend dat Forest Group recent eigenaar is geworden van Sunfolie.

Verosol is eveneens een wereldwijde speler die zich 100% focust op de bijzondere niche van 3,20 breed gemetalliseerd doek. Een ander paradepaardje van techniek is het automatiseringsprogramma FourC: energiezuinig, volledig gevoed door een binnen te monteren zonnepaneel dat geen bedraad communicatie-infrastructuur nodig heeft. Het besturingssysteem in 'the cloud' is gecombineerd met een lichtsensor die reageert op de stand van de zon en aldus op elk moment en in elke afzonderlijk vertrek zorgt voor maximaal benutting van het daglicht.

Goelst liet met de introductie van G-Motion zien dat het 'internet of things' naast de projectmarkt nu ook voor consumenten haalbaar is. Rien Stas, ceo van Goelst: 'G- Motion is wifi gestuurd en compatible met elk domotica systeem. Dat laatste is een absolute voorwaarde voor een nieuwe generatie gordijnrailbesturing'.

 Links

www.coulisse.nl
www.forestgroup.nl
www.goelst.be
www.goelst.nl
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.messe-stuttgart.de
www.messe-stuttgart.de/r-t/
www.verosol.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, #rt2018, #rtexpo, #coulisse, #verosol, #forestgroup, #goelst, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde

Gerelateerd nieuws
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
 
Kobe brengt Artisan
lees verder
 
Headlam in horren
lees verder
Eerste Decorette experience center
Op maandag 3 december 2018 heeft Decorette zijn eerste experience center geopend in DWI, De Woonindustrie, in Nieuwegein.
lees verder
Nieuwe Duo rolgordijnen
B&C Raamdecoratie heeft vorige maand de nieuwste collectie Bécé Duo rolgordijnen gelanceerd met luxe stoffen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden