Pantone Kleur van 2022

Dinsdag 11 januari 2022

Very Peri 17-3938 is volgens Pantone de kleur van het jaar 2022. Het is volgens de kleurspecialist de vrolijkste en warmste van alle blauwe tinten.
Pantone Kleur van 2022
Pantone Kleur van 2022 Pantone Kleur van 2022 Pantone Kleur van 2022 Pantone Kleur van 2022

Pantone kiest jaarlijks een nieuwe kleur of kleurencombinatie van het jaar, dit jaar is dat Very Peri. Deze wordt steevast bloemrijk omschreven, zoals ook nu weer het geval is: 'een dynamische maagdenpalmblauwe tint met een levendige violetrode ondertoon die de trouw en standvastigheid van blauw combineert met de energie en opwinding van rood. Deze dynamische Pantone-kleur moedigt persoonlijke inventiviteit en creativiteit aan.'

Very Peri is als Color of the Year 2022 door Pantone ondergebracht in vier kleurenpaletten (foto 5): Balancing Act, Wellspring, The Star of the Show en Amusements.

Pantone brengt al meer dan 20 jaar Kleur van het Jaar uit. Kleuren hebben invloed op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere branches, waaronder mode, woninginrichting en industrieel design, maar ook productverpakkingen en grafisch ontwerp. Een doordachte overweging en trendanalyse gaat vooraf aan de selectieproces voor Pantone-kleur van het jaar die daarmee een richtlijn geeft.Links

www.pantone.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, kleur, colon, kleurencombinatie, styling, interieurstyling, interieuradvies, kleuradvies, blauw, rood, Very Peri 17-3938, Pantone, geel, grijs, #coloroftheyear, #pantone, #kleurvanhetjaar

Gerelateerd nieuws
 
Mijn digitale zaak
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
lees verder
 
Eerste signaal zwakkere consumptie
lees verder
Design District 2022
Van 8 tot en met 10 juni konden interieur professionals een bezoek brengen aan Design District in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Alhoewel de beurs pas een half jaar geleden ook al plaats vond, zijn er toch nog 5.492 bezoekers naar de beurs gekomen.
lees verder
Voordelen Pvc ramen en deuren
[Sponsored artikel] - Bij renovatie van je huis, kan je de materiaalkeuze van je ramen of deuren kiezen: hout, aluminium of pvc. Over pvc bestaan helaas tal van misverstanden. Toch is pvc hierbij een slimme keuze: alle voordelen op een rijtje!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden