Overname Novalin door Calcutta

Dinsdag 04 oktober 2022

De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van BelgiŽ, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
Overname Novalin door Calcutta

Met deze overname voegt Calcutta een high-end 100% linnen wandbekleding toe als een individuele business unit. Calcutta Home Fashion Group - eind juli 2022 overgenomen door de groep Annabel Textiles - is een wever van technisch textiel, decoratieve brede rolgordijnen, gordijnen, geweven wandbekleding, vloerkleden, stoffering en decoratieve accessoires voor binnen en buiten.

De geschiedenis van House of Novalin begon in 1960 toen het gepatenteerde Novalin werd gelanceerd. In 2011 is Novalin overgenomen door Veryfanny, de wandbekledingscollectie van Fanny Aronsen, van Kvadrat.
Veryfanny is een Zweeds bedrijf, eigendom van en geleid door de medeoprichter en voormalig directeur van Fanny Aronsen A/S, Roland van Dinten. De linnen wandbekleding collectie Novalin werd opnieuw gekleurd in 2011 door de bekende textielontwerpster Fanny Aronsen, die helaas datzelfde jaar overleed.

Novalin werd sinds vorig jaar niet meer in Zweden, maar in de weverijen van Calcutta Home Fashion Group geproduceerd. House of Novalin is een uniek product dat gebruik maakt van een IP-beschermde verfijnde productie methode waarbij 100% linnen garens uit Europa worden gebruikt.
De lijn, verkrijgbaar in 63 kleuren en direct uit voorraad leverbaar, heeft een tijdloos klassiek ontwerp en handtekening, een bijzonder samenspel van gekleurde garens toegepast op een gekleurde achtergrond. Dit geeft een beeld van verfijnde eenvoud, met zichtbare diepte en elegantie.

Bram Voogdt, die aanblijft als directeur van House of Novalin binnen de Calcutta Home Fashion Group, geeft aan dat beide bedrijven complementair zijn en synergie realiseren bij kosten en opbrengsten, maar ook op het gebied van organisatie, knowhow, expertise, productie en R&D. Door overname zal House of Novalin beschikken over eigen productie- en logistieke faciliteiten.Links

www.annabeltextiles.com
www.calcutta.be
www.kvadrat.dk
www.veryfanny.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, bekleding, stoffering, textiel, behang, wandbekleding, stoffering, projectinrichting, project, kantoor, overname, overgenomen, overnemen, neemt over, gekocht, koopt, koop, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, m&a, merger & acquisition, aandelen, beurs, #annabeltextiles, #calcutta, #kvadrat, #veryfanny, #houseofnovalin, #novalin

Gerelateerd nieuws
Meer transparantie in textielbranche
Modint en Impactbuying werken samen aan transparante toekomst in kleding- en textielbranche door middel van de ontwikkeling van een speciale tool.
lees verder
 
NIeuwe behangkleuren
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Data Decosit 2023 bekend
Organisator Fedustria gaat de beurs Decosit in 2023 organiseren op 5 & 6 september in Brussels Expo.
lees verder
Behang met aaibare structuur
Behanggroothandel Gebr. Eijffinger uit Zoetermeer introduceert Embrace. Een nieuwe behangcollectie met een aaibare structuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden