Overname door Hunter Douglas

Donderdag 23 december 2021

Hunter Douglas neemt een meerderheidsbelang in het Poolse Droma, assembleur van buitenzonwering uit Gliwice.
Overname door Hunter Douglas

Hunter Douglas neemt 74 procent van Droma-Sunshade Experts over. Dit maakte de aan de beurs in Amsterdam genoteerde fabrikant van Luxaflex donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details te geven.

 

Droma-Sunshade Experts is een Poolse assembleur van op maat gemaakte buitenzonwering, rolluiken en zonneschermen, met volgens Hunter Douglas, een snelgroeiende distributie in West-Europa. Droma-Sunshade Experts verwacht voor 2021 een omzet van ongeveer € 63 miljoen.

 

De oprichters van Droma-Sunshade Experts blijven minderheidsaandeelhouders en de onderneming zal onafhankelijk blijven opereren onder het huidige management. Afronding van de deal is afhankelijk van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

 

Hunter Douglas is een wereldspeler op het gebied van raambekleding (vooral bekend van het merk Luxaflex®) en producent van bouwproducten. Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De groep omvat 136 ondernemingen met 47 fabrieken en 89 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft ongeveer 23.000 werknemers en had in de eerste negen maanden van 2021 een omzet van $ 3,4 miljard.

 

P.S. 31-12-2021: Hunter Douglas is nu zelf overgenomen!Links

www.luxaflex.nl
www.luxaflex.be
www.hunterdouglasgroup.com
www.artelux.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.sunway.nl
www.droma.pl
www.sunshade-experts.com/nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, overgenomen, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb, #droma, #sunshadeexperts

Gerelateerd nieuws
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Nieuwe ceo Eijerkamp Groep
Eijerkamp Retail Groep in Zutphen heeft per 1 april een nieuwe ceo. De broers Hans-Jaap en Evert-Jan Eijerkamp dragen na ruim dertig jaar het stokje over aan Fred van Beek, die overkomt van Unilever.
lees verder
Rolf Bakx weg bij Romo
Na 26 jaar vertrekt managing director Rolf Bakx bij The Romo Group. Hij wil de stoffenbranche achter zich laten en begint een nieuw leven in Portugal.
lees verder
Bod Greiner op Recticel mislukt
Het Oostenrijkse bod heeft vorig jaar een bod op de resterende aandelen van Recticel. Nu blijkt dat vrijwel geen aandeelhouder hier op in is gegaan en inmiddels heeft Recticel ook een aantal bedrijfsonderdelen al verkocht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden