Overname AG Tex

Maandag 06 februari 2023

Calcutta Home Group, de oudste weverij van BelgiŽ, doet de derde overname in zes maanden: de productie stijgt met ruim 1 miljoen meter per jaar.
Overname AG Tex

Calcutta Home Fashion Group (Gent, België) neemt 100% van de aandelen van AG Tex nv over van de broers Allain en Stephan Verschuere. Alle twaalf personeelsleden worden overgenomen. De productie verhuist in de volgende zes maanden integraal naar het 5,5 hectare industriële complex van Calcutta Home Fashion Group (Annabel) te Mariakerke.

 

AG Tex werd in 1997 opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere in Waregem. Vanuit een oorspronkelijke focus op de productie van gordijnstoffen voor de Nederlandse markt groeide AG Tex gestaag verder en verschoof de focus naar geweven meubelstoffen. Het bedrijf exposeerde in 1999 voor het eerst op de Heimtextil beurs in Frankfurt alsook op Scoperta en Heimtex.

 

Door wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken groeide AG Tex gestaag verder. Door de overname van de volledige chenillecollectie van Dhe Fabric in 2002 verdubbelde het bedrijf zijn omzet. In 2002 ging de heer Huysentruyt met pensioen en verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Waregem waar de productie zich op vandaag nog steeds bevindt.

 

AG Tex was tot op heden in handen van Allain en Stephan Verschuere. Zij zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als ceo van AG Tex. Met deze overname voegt Calcutta bijna € 7 miljoen toe aan haar groepsomzet en versterkt substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Bij Annabel-Calcutta ligt een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG Tex alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden. AG Tex is volgen het bedrijf een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers.

 

AG Tex en Calcutta Home Fashion Group zijn perfect complementair en zullen tal van synergieën realiseren zowel aan de kosten- & opbrengstenkant als op het vlak van organisatie, productie en R&D.

Door de acquisitie zal AG Tex profiteren van de knowhow en expertise van Calcutta Home Fashion Group en zich verrijken met diverse alternatieve afwerkingsmogelijkheden van de textielgroep. Dit garandeert voor AG Tex onberispelijke kwaliteit en technische performantie om te voldoen aan de maximale eisen van de klant.Links

www.calcutta-interiors.com
www.calcutta.be
www.fedustria.be

Tags

nieuws, interieur, overname, acquisitie, koop, samenwerking, fusie, merger, textiel, specialisatie, aanvulling, productie, verhuizing, complementair, synergie, productie, R&D, afwerking, textielgroep, waregem, belgie, #calcutta, #agtex, #fedustria, #annabel

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden