Expertmeeting Interieurvakman

Maandag 06 februari 2023

Afgelopen vrijdag kwamen diverse vertegenwoordigers uit de branche bij elkaar om te discussieren over het vakmanschap in de interieurbranche en het opleiden van nieuwe studenten.
Expertmeeting Interieurvakman
Expertmeeting Interieurvakman Expertmeeting Interieurvakman Expertmeeting Interieurvakman

Het consortium Interieurvakman organiseerde afgelopen vrijdag de derde Expertmeeting bij de Plinten- en Profielencentrale in Wijk bij Duurstede. Het zoeken en opleiden naar nieuwe vakmensen in de branche is een actueel thema, hetgeen al bleek uit de grote opkomst bij deze bijeenkomst.

 

Aanwezig waren enkele tientallen vertegenwoordigers van bedrijven/leveranciers in de woning- en projectstofferingsbranche, de brancheverenigingen Inretail en BVP en vertegenwoordigers van de 5 ROC’s die de opleiding Interieurvakman verzorgen.

 

Na het welkomstwoord door Carin van Unen (voorzitter consortium), gaf dagvoorzitter Nirene van Brussel een korte inleiding over de stand van zaken in de samenwerking van het consortium en de groeiende aandacht voor het vak Interieurvakman. Het aantal leerlingen is in drie jaar tijd meer dan verdubbeld en het goede nieuws is dat er ook steeds meer VMBO leerlingen kiezen voor de richting “Bouwen, Wonen en Interieur”.

 

De volgende bijdrage was van Theo van Elk, projectleider namens initiatiefnemer Inretail, over het imago van de Interieurvakman. Deze kan echt nog wel beter, hetgeen zal bijdragen aan een betere uitstraling van het vak en een hogere instroom van nieuwe kandidaten. In het communicatieplan voor de Interieurvakman wordt hier al rekening mee gehouden, inclusief een nieuwe website die binnenkort gelanceerd gaat worden.

 

Anja van der Sluis, van het Deltion College, presenteerde de resultaten van een interessante studie naar duurzame inzet van studenten voor nu en in de toekomst. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor veel opleiders.

 

Daarna konden alle deelnemers aan de slag. In meerdere groepen werd er  gesproken over duurzame samenwerking, het imago van het beroep, nieuwe instroom in de opleiding en doorstroom naar de woning- en projectstoffeerders bedrijven en toeleveranciers. Dit leverde vele ideeën op, die de komende maanden door het consortium kunnen worden opgepakt.

 

Ook tijdens deze dag vonden weer vonden inspirerende ontmoetingen plaats, zijn interessante samenwerkingen verkend en zijn nieuwe contacten gelegd. De bijeenkomst werd afgesloten door een uitstekende lunch, verzorgd door gastheer PPC. Uit de vele positieve reacties bleek dat deze interactieve sessie zeer wordt gewaardeerd, waarbij er afgesproken is om elkaar na de zomer weer te ontmoeten.

 

Het consortium Interieurvakman is een samenwerkingsverband tussen Inretail en de opleiders die de opleiding Interieurvakman woon- en projectstoffering verzorgen. Dit zijn het Hout- en Meubileringscollege, het Summa College, ROC Midden Nederland, het Deltion college en het Alfa college. Gezamenlijk worden er inmiddels meer dan 200 studenten per jaar opgeleid voor het vak en wordt er bijv. ook samen met de Branchevereniging Projectinrichters (BVP) het Nederlands Kampioenschappen Woon-en Projectstofferen (NKWP) georganiseerd.Links

www.inretail.nl
www.interieur-vakman.nl
www.hmcollege.nl
www.bvp.nl
www.summacollege.nl
www.deltion.nl
www.rocmn.nl
www.alfa-college.nl
www.plintenenprofielencentrale.nl

Tags

nieuws, interieur, vakmanschap, vakman, experts, expertmeeting, bijeenkomst, discussie, imago, vak, opleiding, ROC, bbl, werkendleren, leveranciers, vloeren, raamdecoratie, ondervloeren, gordijnen, plinten, profielen, logistiek, inleiding, voorzitter, consortium, #interieur-vakman, #deltion, #alfa, #hmc, #rocmn, #summa, #inretail, #ppc, #bvp

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden