Oprichters Droog onderscheiden

Donderdag 26 april 2018

Renny Ramakers en Gijs Bakker, de oprichters van Droog, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Oprichters Droog onderscheiden

Ramakers en Bakker (foto) kregen de onderscheiding vandaag uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Deze maand viert Droog zijn 25-jarig jubileum. Ramakers en Bakker zijn oprichters van Droog Design en sinds 1993 zetten zij Dutch Design op de kaart. Centraal in hun werk stond de originaliteit van een idee en de conceptuele, humoristische benadering. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie.
 
Het steeds vernieuwde designplatform Droog maakte tentoonstellingen wereldwijd, gaf lezingen, produceerde en distribueerde producten, publiceerde boeken en creëerde een winkel en hotel. Door de inzet van Renny Ramakers en Gijs Bakker is Nederland nu een van de meest prominente spelers op het terrein van design.

 Links

www.droogdesign.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, keramiek, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, kussen, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, design, onderscheiden, onderscheiding, koninklijk, #DroogDesign

Gerelateerd nieuws
Woonboulevard Breda overgenomen
De Belgische retailinvesteerder Retail Estates blijft Nederlandse winkels opkopen en investeert bijna 100 miljoen. Voornaamste prooi is de Woonboulevard in Breda.
lees verder
 
Dekbed-Discounter in bed met De Arend
lees verder
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Eerste stoel van Studio Henk
De eerste stoel van Studio Henk is de Co Chair. Volgens de meubelontwerpstudio een tijdloos ontwerp, dat straalt in haar eenvoud.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil ht inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden