Oprichters Droog onderscheiden

Donderdag 26 april 2018

Renny Ramakers en Gijs Bakker, de oprichters van Droog, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Oprichters Droog onderscheiden

Ramakers en Bakker (foto) kregen de onderscheiding vandaag uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Deze maand viert Droog zijn 25-jarig jubileum. Ramakers en Bakker zijn oprichters van Droog Design en sinds 1993 zetten zij Dutch Design op de kaart. Centraal in hun werk stond de originaliteit van een idee en de conceptuele, humoristische benadering. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie.
 
Het steeds vernieuwde designplatform Droog maakte tentoonstellingen wereldwijd, gaf lezingen, produceerde en distribueerde producten, publiceerde boeken en creëerde een winkel en hotel. Door de inzet van Renny Ramakers en Gijs Bakker is Nederland nu een van de meest prominente spelers op het terrein van design.

 Links

www.droogdesign.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, decoratie, decoratie-artikel, geschenk, gift, cadeau, kado, servies, keramiek, meubel, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, kussen, textiel, woon, woontextiel, woningtextiel, design, onderscheiden, onderscheiding, koninklijk, #DroogDesign

Gerelateerd nieuws
 
Herbruikbare stand voor Pode
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder
 
Take a Seat Please failliet
lees verder
Lily-stoel 50 jaar
De Deense meubelfabrikant Fritz Hansen blijft teruggrijpen op het verleden. Nu is er een nieuwe versie van de Lily-stoel die 50 jaar geleden het licht zag.
lees verder
Myplace van Flou
Myplace is de nieuwe modulaire bank van de Italiaanse fabrikant Flou. Dankzij de diverse mogelijkheden kan de klant hiermee een eigen plek naar eigen wens creŽren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden