Oprichter Ikea legt functies neer

Maandag 05 mei 2014

Ingvar Kamprad, de oprichter van Ikea, heeft al zijn formele functies bij het Zweedse meubelbedrijf neergelegd. Daardoor speelt hij voor het eerst sinds 1943 geen rol meer in het bestuur van de multinational.
Oprichter Ikea legt functies neer

De nu 88-jarige Kamprad heeft zijn bestuursfuncties bij de twee stichtingen die de diverse onderdelen van Ikea bezitten eind vorig jaar neergelegd. Dit meldde de Britse krant Financial Times zondag. Volgens een woordvoerder moet zijn terugtreden worden gezien als de volgende stap bij het overdragen van het bedrijf aan een jongere generatie. In de afgelopen tien jaar heeft Kamprad, een van de rijkste mannen van Europa, steeds meer verantwoordelijkheden overgedragen aan zijn drie zoons.Links

www.ikea.com

Tags

wonen, interieur, meubel, accessoire, decoratie, interieurtextiel, vloer, verlichting

Gerelateerd nieuws
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder
PK22 Special Edition
Klanten moeten niet te lang wachten met het kopen van de speciale editie van PK22 van de Deense meubelfabrikant Fritz Hansen.
lees verder
LZF introduceert verrassend ontwerp Thesis
De Spaanse verlichtingsfabrikant LZF introduceert Thesis. Een nieuwe lampenserie van architect en designer Ramón Esteve.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden