Oprichter Ikea legt functies neer

Maandag 05 mei 2014

Ingvar Kamprad, de oprichter van Ikea, heeft al zijn formele functies bij het Zweedse meubelbedrijf neergelegd. Daardoor speelt hij voor het eerst sinds 1943 geen rol meer in het bestuur van de multinational.
Oprichter Ikea legt functies neer

De nu 88-jarige Kamprad heeft zijn bestuursfuncties bij de twee stichtingen die de diverse onderdelen van Ikea bezitten eind vorig jaar neergelegd. Dit meldde de Britse krant Financial Times zondag. Volgens een woordvoerder moet zijn terugtreden worden gezien als de volgende stap bij het overdragen van het bedrijf aan een jongere generatie. In de afgelopen tien jaar heeft Kamprad, een van de rijkste mannen van Europa, steeds meer verantwoordelijkheden overgedragen aan zijn drie zoons.Links

www.ikea.com

Tags

wonen, interieur, meubel, accessoire, decoratie, interieurtextiel, vloer, verlichting

Gerelateerd nieuws
Nieuwe directeur Paidi
Eind juni wordt de huidige directeur van kinder- en jeugdkamerfabrikant Païdi Möbel uit Hafenlohr vervangen voor een nieuwe.
lees verder
 
Münchner Stoff Frühling
lees verder
 
Nieuwe behang Topaz en Mini Me
lees verder
Borek outdoor-nieuws op ETC
Het voorjaar is begonnen! Dat was twee weken terug al te zien bij het nieuws van Borek tijdens het ETC Design Experience in Culemborg.
lees verder
Tuinieren zonder tuin focus Spoga
Terwijl het voorjaar zich nog maar net lijkt aan te dienen, zijn de voorbereidingen voor de outdoorbeurs Spoga + Gafa 2019 in september in Keulen reeds in volle gang.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden