Onvrede over Mohawk

Donderdag 08 april 2021

Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
Onvrede over Mohawk

Volgens De Standaard is de beslissing van Filip Balcaen (61) het gevolg van zijn onvrede over Mohawk. Balcaen zou het moeilijk hebben met de recente beslissing van Mohawk om afscheid te nemen van Jan Vergote als ceo bij IVC (onder meer Moduleo).

Vergote is de oogappel van Filip Balcaen die hem ziet als de ideale man om later ook Unilin (vooral bekend van Quickstep, maar ook eigenaar van Peitsman) onder zijn hoede te nemen, bijvoorbeeld als Bernard Thiers wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd eind 2021 zou terugtreden. Dat scenario zag Mohawk blijkbaar niet zitten.

Filip Balcaen verkocht vinylvloerfabrikant IVC in 2015 aan Mohawk. Daarbij bleef hij aan als bestuurder, maar laat nu weten dat hij niet langer wil aanblijven. Filip Balcaen zou 3,2 % van de aandelen Mohawk in in zijn bezit hebben en kondigt aan deze op termijn te gaan verkopen. Zijn deel in Mohawk is momenteel goed voor een beurswaarde van circa € 380 miljoen.Links

www.balterio.com
www.ivcgroup.com
www.moduleo.com
www.mohawkinternational.com
www.peitsman.nl
www.quick-step.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, laminaat, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #balterio, #ivcgroup, #quickstep, #moduleo, #mohawkinternational, #peitsman, #unilin

Gerelateerd nieuws
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder
 
Tweede leven gebruikte vloeren
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden