Ontwerp door de natuur

Vrijdag 15 oktober 2021

De Nature Furniture-collectie is het eerste resultaat van onderzoeksproject Design by Nature van de Zweedse ontwerpers Front in samenwerking met het Italiaanse designbedrijf Moroso/More-so. De nieuwe meubels zijn recreaties van fragmenten van wildernis, met behulp van 3D-scanning, frezen en weven.
Ontwerp door de natuur
Ontwerp door de natuur Ontwerp door de natuur Ontwerp door de natuur

De objecten van Moroso zien eruit als stukjes landschappen, met mos bedekte rotsen, heuvels, sneeuwbanken, driedimensionale vormen die in de natuur worden gevonden en die plaats bieden aan het menselijk lichaam. Soms niet op de manier die je van conventionele zitmeubelen verwacht.

 

Het Design by Nature-project heeft volgens Front jaren van ontwikkeling gekost. De kenmerkende organische vormen van de zes zitobjecten in de collectie - die lijken op rotsen en drijfhout bedekt met mos, algen en korstmossen - zijn gebaseerd op echte natuurlijke omgevingen die 3D-gescand zijn en vertaald in geometrische vormen die kunnen worden gemaakt door een houtfreesmachine. Het textiel dat de meubels bedekt, is ook ontwikkeld op basis van tekeningen, schilderijen en foto's die in de wildernis zijn gemaakt, die vervolgens digitaal zijn verwerkt en geweven tot op maat gemaakte wandtapijten.

 

Een ander onderdeel van Design by Nature is een studie van door dieren gebouwde structuren. De aardewerkwesp bouwt zijn nest in de vorm van een pot van klei, met materiaal dat hij uit de omringende aarde haalt. De Mole Cricket maakt een gat in de grond dat zijn paringslied versterkt tot meer dan 100 decibel. De kleinste structuur, gebouwd door een eencellige amoebe, is slechts 0,05 mm in doorsnee. Dit zijn sporen van hoe dieren uit hun omgeving komen. Het Design by Nature-project is een poging om de creatieve interface tussen een organisme en zijn omgeving te verkennen.

 

Agent voor Moroso in België en Luxemburg is Clustr, in Nederland is dit Burik en Burik.Links

www.moroso.it
www.frontdesign.se
www.burikenburik.nl
www.clustr.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, bank, zitbank, zitmeubel, fauteuil, stoel, hoekbank, lounge, velours, karpet, kleed, vloerkleed, meubel, tafel, B2B, #designbynature, #front, #naturefurniture, #burikenburik, #moroso, #Cultr

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
 
Das Haus nieuwe vorm
lees verder
Woontrend 2022 - Traditional Sentiment
Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de derde: Traditional Sentiment.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden