Online zoekgedrag naar matrassen

Maandag 15 maart 2021

Marktdata.nl heeft een uitvoerige analyse uitgevoerd van de online oriëntatie en interesse van de Nederlandse consument met betrekking tot bedden en beddengoed: Beddenbranche Trendmonitor 2021.
Online zoekgedrag naar matrassen
Online zoekgedrag naar matrassen Online zoekgedrag naar matrassen Online zoekgedrag naar matrassen

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in de recent verschenen Beddenbranche Trendmonitor 2021. In deze Trendmonitor worden een aantal zaken gerapporteerd. Bijvoorbeeld naar welke soorten matrassen wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is een aantal soorten matrassen onderscheiden. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen op het gebied van de matrassamenstelling.

 

35,9% Van het zoekvolume naar soorten matrassen heeft betrekking op een koudschuim matras. Het matrassoort op de tweede plaats heeft een aandeel van 24,5% in het zoekvolume. De aandelen in het zoekvolume zijn de afgelopen paar jaar licht verschoven. Zo winnen pocketvering matrassen terrein ten opzichte van de andere soorten matrassen. Het aandeel van pocketvering matrassen is in de afgelopen vier jaar met 4% toegenomen.

 

Ten aanzien van afmetingen van matrassen is er gekeken hoe de verhoudingen liggen van het zoekgedrag naar matrassen. Onderstaand figuur toont de aandelen van de meest gezochte maten matrassen waarbij men zowel lengte als breedte heeft vermeld in de zoekopdracht.

 

Bij 23,5% van alle zoekopdrachten naar een matras van een bepaalde maat betreft het een matras van 140 bij 200 cm. 16,2% van de gezochte matrassen heeft de maat 90 bij 200 cm. Op de derde plaats staat de matras van 160 bij 200 cm

 

Uit de analyse van de meest voorkomende gerelateerde zoekopdrachten op het gebied van matrassen blijkt dat er relatief vaak gezocht wordt naar een specifiek merk of winkelformule. Naar welke merken en winkelformules wordt er het meest gezocht? Het zoekvolume van de meest voorkomende merken en (online) winkelformules is gemeten over de afgelopen vier jaar.

 

In het jaar 2018 groeide het zoekvolume van merken en winkelformules op het gebied van matrassen met 21% ten opzichte van het voorgaande jaar. In het jaar 2019 bleef de groei van het zoekvolume van merken en winkelformules steken op 14%. In het jaar 2020 nam het zoekvolume toe met 34%, dat gelijk is aan de procentuele groei van het zoekvolume van matrassen. De slaapbranche als geheel noteerde echter een groei van 43% in het jaar 2020.

 

In 2020 ziet de top van de ranglijst van sterkste groeiers en dalers in het zoekvolume er anders uit dan in de voorgaande jaren. Decupré, Lavital en Riva laten een spectaculaire stijging zien het jaar 2020.

 

Het complete rapport van Marktdata bevat uiteraard meer informatie.Links

www.marktdata.nl
www.marktdata.nl/nieuws/Online-zoekgedrag-naar-matrassen

Tags

Marktrapport, matrassen, online, zoekgedrag, slapen, bedden, dekbedden, kussens, merken, winkels, google, samenstelling, maten, koudschuim, latex, #marktdata, #decupre, #lavital, #riva

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Circulaire matrassen van Auping
De keuze voor de consument voor een volledig opnieuw te gebruiken matras wordt steeds breder. Auping heeft het assortiment circulaire matrassen uitgebreid met twee nieuwe.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden