Beter Bed maakt weer winst

Zaterdag 13 maart 2021

Deze week heeft Beter Bed de resultaten over 2020 gepubliceerd en het bedrijf kan terugkijken op een goed jaar, met een groeiende omzet en winst.
Beter Bed maakt weer winst
Beter Bed maakt weer winst Beter Bed maakt weer winst

Beter Bed kan terugkijken op een uitstekend jaar. Het beursgenoteerde bedrijf uit Uden boekte een nettowinst van € 7,9 miljoen. Een jaar eerder was er nog een verlies van € 4,2 miljoen.

 

De omzet kwam op ruim € 220 miljoen uit, een stijging van meer dan 20%. Dat kwam vooral door sterk gestegen verkopen via internet. Daar nam de omzet met ruim 86% toe. Beter Bed profiteerde ook van de aanwezigheid op platforms als Amazon, Bol.com en Wehkamp.

 

Topman John Kruijssen zegt dat consumenten tijdens de coronacrisis meer uitgeven voor een goede nachtrust. 'De slaapcomfortmarkt presteert sterk in 2020, waarbij consumenten meer uitgeven aan hun slaapkwaliteit. In deze groeiende markt hebben we ons marktaandeel verder vergroot en onze positie verstevigd. We hebben een omzetgroei van bijna 20% laten zien met de kosten strak onder controle, onze marges verder verbeterd en teruggekeerd naar de nettowinst. Daarnaast hebben verschillende initiatieven gelanceerd om onze duurzaamheid verder te vergroten en zullen we halverwege een vernieuwde MVO-strategie publiceren, met nieuwe, uitdagende doelen om naar te streven. Ik ben erg trots op het tonen van verantwoordelijkheid en daadkracht van mijn Beter Bed Holding-collega's zodat onze bedrijfsvoering veilig bleef en zich verder ontwikkelde, wat ons, ondanks de huidige lockdowns, vertrouwen geeft voor de toekomst.'

 

Beter Bed Holding is actief met de winkelketens Beter Bed (Nederland en België), Beddenreus (Nederland) en Sängjätten (Scandinavië). Via haar dochter DBC International is Beter Bed Holding ook actief in de ontwikkeling en groothandel van merkproducten in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Turkije. 
Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname,lockdown, online, #beterbed, #beterbedholding

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Niet alleen bedden bij JWR
Heeft u zich al aangemeld voor de Voorjaarsvakdagen in DWI? Op 12 en 13 april en van 18-20 april staat ook JWR-Bedden klaar om interieurprofessionals de merken Rőwa en Selecta te tonen. Het bedrijf introduceert echter ook een Coronatafel.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Circulaire matrassen van Auping
De keuze voor de consument voor een volledig opnieuw te gebruiken matras wordt steeds breder. Auping heeft het assortiment circulaire matrassen uitgebreid met twee nieuwe.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden