Oneindigheid en water bij Natuzzi

Woensdag 07 oktober 2020

Ter gelegenheid van Milano Design City, het design event dat van 28 september tot 10 oktober plaatsvindt in de Italiaanse stad, geeft Natuzzi een kijkje in de Circle of Harmony collectie. De cirkel is de vorm van harmonie, maar voor Natuzzi ook een ideale inclusieve ruimte.
Oneindigheid en water bij Natuzzi
Oneindigheid en water bij Natuzzi Oneindigheid en water bij Natuzzi

Voor deze nieuwe collectie werkt Natuzzi samen met acht ontwerpers– elk met een andere ontwerpbenadering en stijl - om de identiteit van het merk te vertalen. Het doel was het creëren van een ontwerpmix die de visie, de filosofie en de kenmerken van elke ontwerper kon combineren om een ​​perfecte balans te creëren tussen ethiek en esthetiek, stijl en functie, kleuren en materialen. Eerder toonde Interieurjournaal al het model Wave van Nika Zupanc.

 

Marcantonio, volgens Natuzzi een van de interessantste Italiaanse ontwerpers van de nieuwe generatie, heeft voor de fabrikant een bank gecreëerd die vorm en functie samenbrengt: Infinito. De bank is geïnspireerd op het gelijknamige wiskundige symbool. De metalen buisvormige structuur geeft de bank een dromerige en onmiskenbare vorm, terwijl de elastische polyurethaan vulling van verschillende dichtheid eromheen dit meubel maximaal comfort geeft door zachtheid en ondersteuning te combineren. Dankzij de antislipvoeten verborgen door de structuur, staat Infinito stevig in zijn ruimte met behoud van zijn sculpturale esthetiek.

 

Infinito wordt bekleed met hoezen uit de Water-collectie ontworpen door ByBorre, de Nederlandse textielinnovatiestudio die een nieuwe collectie voor Natuzzi creëerde, geïnspireerd door de beweging van de golven van de Middellandse Zee. Water is gemaakt met een garen dat wol van zeer hoge kwaliteit en gerecycled PES combineert, en verkrijgbaar in vijf kleuren. De Water collectie is ook gebruikt voor de bekleding van de modellen Argo van Paola Navone en Buddy door Mauro Lipparini.Links

www.natuzzi.com
www.fuorisalone.it/2020/en/milano-design-city
www.byborre.com

Tags

Nieuws, noviteit, interieur, design, inrichting, Natuzzi, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, nieuws, bank, lounge, zitmeubel, zit, relax, #circleofharmony, #byborre, #Infinito, #marcantonio, #natuzzi

Gerelateerd nieuws
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Decopool levert vakmensen
Er zijn te weinig installateurs voor zowel vloer- als voor raambekleding en het tekort groeit. Zes ondernemers willen met de oprichting van Decopool bijdragen aan de oplossing: het opleiden van nieuwe vakmensen, in eerste instantie voor het inmeten en monteren van alle soorten raambekleding.
lees verder
 
Luxaflex vernieuwt Silhouette Shades
lees verder
Fetim verhuisd
De Fetim Group is binnen Amsterdam verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Abram Dudok van Heelstraat.
lees verder
 
Fryett's via Cvd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden