Omzetgroei DFS in Nederland

Vrijdag 15 maart 2019

De Britse meubelfabrikant DFS, sinds 2014 actief in Nederland, heeft inmiddels zes winkels en hoopt volgend boekjaar break-even te draaien. Dankzij omzetgroei door vooral marketing.
Omzetgroei DFS in Nederland

Foto: DFS - Bank Zinc (website)


De zogenaamde 'like-for-like'-omzet van DFS in Nederland is bijna een jaar tijd met 29% gestegen. De meubelketen dankt de groei met name aan marketing, waaronder een tv-campagne. Daarnaast experimenteert het met additionele promotiecampagnes.

Ook is het productaanbod verder aangepast op de lokale markt, zo meldt het bedrijf via Retailnews. Voor het lopende boekjaar tot 1 augustus, wordt nog een operationeel verlies van £ 1 tot 1,5 miljoen verwacht, maar daarna hoopt het break-even te kunnen draaien.

De omzet van het totale concern groeide de eerste vijf maanden van het boekjaar net als in Nederland met 29,1%, naar £ 422,3 miljoen. De winst van £ 6,2 naar £ 14,1 miljoen. DFS werd 45 jaar geleden opgericht en heeft in het Verenigd Koninkrijk meer dan honderd winkels. De eerste winkel van DFS in Nederland werd geopend op de woonboulevard in Cruquius, daarna volgde Rotterdam en in 2016 Amsterdam. Later volgden nog Heerlen, 's-Gravenhage en Eindhoven.
Links

www.dfs-banken.nl

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bank, hoekbank, slaapbank, zitmeubel, bed, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, #dfsbanken

Gerelateerd nieuws
 
Gelaagde salontafel Stitch voor Odesi
lees verder
Hilco lokaal aangeboden
Op 18 maart werd de allereerste lokaal geproduceerde Hilco-draaifauteuil officieel overhandigd aan gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg.
lees verder
 
Westwing eindelijk zwart?
lees verder
Dutten op het werk met Manerba
De Italiaanse specialist in kantoormeubelen Manerba introduceert Undecided, een daybed voor op kantoor.
lees verder
HMC weer op Masterly
Milaan gaat kennismaken met nieuwe Nederlandse Meesters: (oud)studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) presenteren hun werk tijdens de Salone del Mobile 2019 tussen bekende werken van de oude Nederlandse Meester Rembrandt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden