Omzet woonretail november matig

Zaterdag 31 december 2022

De detailhandel heeft in november 5,5% meer omgezet dan in november 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 4,0% lager.
Omzet woonretail november matig
Omzet woonretail november matig Omzet woonretail november matig

De omzet van de non-foodwinkels groeide in november 2022 met 4,7%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 3,0% lager dan een jaar eerder.

Kledingwinkels, winkels in recreatieartikelen, drogisterijen, winkels in schoenen en lederwaren en winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) hebben in november wel meer omgezet dan in november 2021. Daarentegen hebben winkels in consumentenelektronica en witgoed, en winkels in meubels en woninginrichting in november minder omgezet.

 

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in november 8,2% meer omzet behaald dan in november 2021. Het verkoopvolume was echter 4,4% lager dan een jaar eerder. De omzet van supermarkten lag 9,5% hoger, terwijl die van speciaalzaken 0,6% lager was.

 

De online omzet was in november 3,8% hoger dan in november 2021. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 0,6% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 9,6%.

De online omzet van kledingwinkels en van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in november 2022 hoger dan in november 2021. De omzet van winkels in overige non-foodartikelen en winkels in consumentenelektronica lag in november 2022 lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, meubelzaken, prijsstijging, faillissementen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden