Obscure blokken in ETC

Maandag 13 juli 2020

Vorige week is er een nieuwe exposant in het ETC Design Center Europe in Culemborg neergestreken. Een mysterieus merk met een prachtige presentatie.
Obscure blokken in ETC
Obscure blokken in ETC Obscure blokken in ETC Obscure blokken in ETC Obscure blokken in ETC

Met ingang van afgelopen maandag, 6 juli, presenteert Blok by Carina exclusief bij ETC Design Center haar nieuwe interieurproject Obscure: mysterieus en schilderachtig geïnspireerd door de clair-obscurtechniek uit de schilderkunst, fotografie en film.

Blok by Carina is in 2019 ontsproten uit een samenwerking van industrieel vormgever Carina Riezebos (foto 5; website) - van orgine glasontwerper die onder meer werkte als huisontwerpster van Royal Leerdam Crystel en als art director bij House of Hermeta Holland - en het Beverwijkse bedrijf Blok Plaatmateriaal. Diens directeur Jan Blok wilde twee jaar terug op de Salona Del Mobile tonen wat er allemaal mogelijk is met HPL-plaatmateriaal waarvan hij importeur is en het vakmanschap van zijn werknemers tentoonspreiden.

Nu is Obscure dus de nieuwe loot uit deze samenwerking. Carina liet zich inspireren door de nieuwste ontwikkeling in zwarte burned oak fineren en wit gemarmerd Evola-plaatmateriaal van Unilin. Ze creëerde onder andere daarmee de mondgeblazen rookzwarte en opaline wit glas gecreëerde huisjuwelen.

Zoals de sculpturale lampen die zijn gemaakt van afwisselende ringen zwartgevlamd of wit zijdezacht HPL (High Pressure Laminate) en mondgeblazen rookgrijs of opaalwit glas. De bron van het ledlicht is moeilijk traceerbaar, net als in filmscenes en schilderijen waarin clair-obscur is toegepast. Deze als mega-Chanelflessen ogende flaconvazen en tulpenvazen kennen we uit 2019, maar zijn nu in een limited edition uitgevoerd in de kleuren wit, zwart en goud.

Ook de aaneengeregen bolvormige mondgeblazen ‘huisjuwelen’, uitgevoerd in rookzwart glas met een vleugje melkachtig blauw Opaline, vallen op als enorme colliers. Tevens is er een bijzet tafel, ronde schalen met geslepen randen, getiteld Asmaan, een amuselepel uit de eerdere Sparkling Objects-collectie en Schaduwset, haar moderne opvatting van een dienblad gemaakt uit verschillende gefineerde schaalvormen die als puzzelstukjes in elkaar te zetten zijn.

De collectie is te bewonderen op het ETC Design Center in Culemborg. Van tevoren aanmelden is nog wel verplicht in verband met corona. ETC Design Center op de Randweg 20 is 's maandags op trade days geopend van 10-17 uur. Volgende week maandag, 20 juli, is overigens de laatste keer voor het zomerreces dat tot 31 augustus duurt.Links

www.blokbycarina.nl
www.blokplaatmateriaal.nl
www.carinariezebos.com
www.etcdesigncenter.nl
www.hermeta.nl
www.houseofhermeta.com
www.royalleerdamcrystal.nl
www.unilinpanels.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, stof, glas, decoratie, interieurjuwelen, lamp, vaas, hpl, plaatmateriaal, woninginrichting, woninginrichter, design, #blokbycarina, #blokplaatmateriaal, #carinariezebos, #etcdesigncenter, #etcexpo, #hermeta, #houseofhermeta, #royalleerdamcrystal, #unilinpanels

Gerelateerd nieuws
Daglichtgevoel door Signify
De nachten zijn lang, de dagen kort. Eigenlijk zitten we allemaal teveel binnen en krijgen te weinig zonlicht. Signify introduceerde vorig jaar daarom de lichtinnovatie NatureConnect. .
lees verder
 
Nieuwe directeur Ronald Schmitt
lees verder
Showup voorjaar vervalt
De voorjaarseditie editie van Showup was al verplaatst naar maart, maar de allesverwoestende corona-crisis haalt ook alweer een streep door deze editie.
lees verder
 
Vijf nieuwe banken voor Ginger
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden