NKWP nieuwe stijl op Incoda

Zaterdag 10 september 2022

Het Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) is dit jaar vernieuwd. Op maandag 12 september zal er een wedstrijd zijn tussen de leerlingen van de vijf vakscholen die deze opleiding verzorgen.
NKWP nieuwe stijl op Incoda

Tijdens de aankomende editie van de Interieur Collectie Dagen (Incoda) kan de woning- en projectinrichter nieuw stoffeertalent, oftewel de vakman van de toekomst, ontmoeten. Het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) heeft namelijk dit jaar een nieuwe opzet met uitsluitend junioren in opleiding die deelnemen. Het NKWP is een vast programmaonderdeel van Incoda, de vakbeurs raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering in Evenementenhal Gorinchem.

 

BBL studenten van de ROC-opleidingen voor Interieurvakman gaan op maandag 12 september met elkaar de strijd aan om de kampioenstitel. In totaal doen twaalf studenten mee aan het NKWP. De beste drie deelnemers krijgen een eervolle podiumplaats, een beker en een prijs in de vorm van gereedschap.

 

De opleidingsinstituten, het Hout- en Meubileringscollege (HMC), Summa College, ROC Midden Nederland, Deltion College en Alfa College geven de opleiding voor woning- en projectstoffering. De leerlingen, vakmensen in spé, werken tijdens het kampioenschap aan één grote opdracht; een combinatie van linoleum en PVC. Daarbij krijgen ze de kans om te laten zien welke vaardigheden ze tijdens in opleiding al ontwikkeld hebben.

 

NKWP heeft een nieuwe organisatie, het Consortium Interieurvakman, een samenwerking tussen bovengenoemde opleidingsinstituten, Inretail en Branchevereniging Projectinrichting (BVP). Dit samenwerkingsverband wil de verbinder zijn tussen kandidaat, werkgevers en retailers, fabrikanten en groothandelaren.

 

'Voor de toekomst van de woonbranche is het belangrijk om de opleiding voor interieurvakman of -vrouw steeds weer onder de aandacht te brengen, ook bij het bedrijfsleven. Zo is bij het Consortium Interieurvakman, waarin onderwijsprofessionals in het beroepsonderwijs nauw met elkaar samenwerken, het idee ontstaan om het NKWP met én door de verschillende opleiders te organiseren. Rond het kampioenschap is er nu extra aandacht voor de promotie van het vak, de ontwikkeling van het ambacht en de verschillende mogelijkheden voor trainingen en opleidingen,' zeggen Nirene van Brussel en Gerben Westera namens het Consortium Interieurvakman.

 

Het NKWP wordt mogelijk gemaakt door Bostik, Peitsman, Wolff Tools/IntrUzin Utz, Forbo Flooring, Inretail, BVP en Incoda.

 

Het NKWP is te bezoeken op de Incoda op maandag 12 september van 10.00 tot 21.00 in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie en ticketregistratie.

 

 

Erkend Leerbedrijf

Studenten die voor de opleiding Interieurvakman m/v kiezen, werken vier dagen en gaan één dag naar school. Ze gaan aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar ze het vak in de praktijk leren. Bedrijven die op zoek zijn naar jong talent, kunnen contact opnemen met één van de opleiders, ze zijn op de beurs aanwezig, of meld je direct aan bij SBB om erkend leerbedrijf te worden.Links

www.interieurcollectiedagen.nl
www.interieur-vakman.nl
www.inretail.nl
www.bvp.nl

Tags

nieuws, interieur, wedstrijd, vakmanschap, woningstofferen, projectstofferen, vloeren, linoleum, vinyl, pvc, studenten, opleiders, vakscholen, ROC, mbo, leerbedrijf, #forbo, #bostik, #peitsman, #incoda, #wolff, #uzinutz, #hmc, #alfacollege, #rocmiddennederland, #summacollege, #deltion, #bvp, #inretail, #interieurvakman, #nkwp

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden