Incoda inspirerend en krachtig

Dinsdag 13 september 2022

De Incoda werd de afgelopen dagen (11 t/m 13 september) gehouden. Het was een groot succes, hetgeen bevestigt dat deze beurs een meer dan vaste plaats heeft veroverd in de wonenmarkt.
Incoda inspirerend en krachtig
Incoda inspirerend en krachtig Incoda inspirerend en krachtig Incoda inspirerend en krachtig Incoda inspirerend en krachtig Incoda inspirerend en krachtig

De Interieur Collectie Dagen (Incoda) in de Evenementenhal in Gorinchem georganiseerd door Easyfairs waren letterlijk een feest van het interieur. Allereerst door de uitstraling. De beurs was feestelijk aangekleed, had een mooie uitstraling en ook de exposanten hadden weer hun best gedaan om zich zo optimaal mogelijk te presenteren. En de beurs was meer dan vol, waardoor een aantal activiteiten verplaatst werden naar de bovenverdieping.

 

Veel noviteiten waren te zien bij de exposanten. Nieuwe generaties vloeren, duurzame gordijncollecties, nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld lijmen en egalines, diverse noviteiten op het gebied van raamdecoratie en opvallend veel aandacht voor traprenovatie, een groeiend marktsegment.

 

Voor de parketteur, vloerenwinkel en de woninginrichtingsspecialisten biedt Incoda meer dan voldoende aanbod om de markt goed te kunnen volgen en de nieuwste producten te vinden. Opvallend is dat er dit jaar ook veel stylisten, projectbedrijven, leerlingen van interieuropleidingen en andere interieurprofessionals aanwezig waren. Het is zelfs diverse standhouders opgevallen dat er veel jongere bezoekers waren, positief voor de toekomst van de branche.

 

Naast veel noviteiten bood de beurs ook veel inspiratie. Via diverse trendpresentaties, via inspirerende trendsessies in één van de presentatieruimtes en uiteraard door de presentaties op alle stands.

Naast trends was er ook veel aandacht voor de masterclasses in duurzaamheid (onder meer recycling en materiaalgebruik), voor ondernemerschap (merk-DNA, winkelinrichting e.d.) en voor praktische zaken als klachten oplossen én het vinden van nieuw (vooral ambachts)personeel.

 

De aandacht voor het ambacht is een vast punt van deze beurs. Ook in deze editie weer door het NKP (NK Parketleggen) en het NKWP (NK Woning- en Projectstoffering). Bij beide kampioenschappen was een belangrijke noviteit: op zondag werd het NK Parketleggen voor kinderen georganiseerd, een fantastisch evenement met een groep fanatieke kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar.

 

Het NKWP was dit jaar anders dan vorige jaren: het werd een wedstrijd tussen leerlingen Interieurvakman van de vakscholen, die deze opleiding verzorgen. Dit zorgde voor een mooi kampioenschap, met winnaars die het vak al aardig beheersen. En het toont weer de kracht van het goed opleiden van ambachtspersoneel voor de toekomst, onder begeleiding van gepassioneerde leraren.

 

Een zeer geslaagde editie, die men zeker volgend jaar weer wil overtreffen. De organisatie is al begonnen met nadenken over volgend jaar en de eerste gesprekken lopen al op een vernieuwde opzet met meer uitstraling en inspiratie. Bijna jammer dat we er een jaar op moeten wachten.Links

www.interieurcollectiedagen.nl

Tags

nieuws, interieur, beurs, inspiratie, uitstraling, noviteiten, vloeren, raamdecoratie, gordijnen, meubelstoffen, lijmen, parket, houtenvloeren, visgraat, pvcvloer, fabrikanten, exposanten, #incoda, #interieurcollectiedagen, #gorinchem, #evenementenhal

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden