Nieuwste trends op Ambiente 2024

Dinsdag 09 januari 2024

Ambiente 2024 - Living presenteert de nieuwste interieurtrends en spannende nieuwe projecten voor innovatieve ideeën.
Nieuwste trends op Ambiente 2024
Nieuwste trends op Ambiente 2024 Nieuwste trends op Ambiente 2024 Nieuwste trends op Ambiente 2024 Nieuwste trends op Ambiente 2024 Nieuwste trends op Ambiente 2024

Vakbezoekers vinden inspirerende woonconcepten, meubels, verlichting en decoratieve accessoires in het Living-gedeelte van de beurs Ambiente in hallen 3.0 en 3.1 van de Messe Frankfurt. Van 26-30 januari zullen gevestigde designmerken, geselecteerde fabrikanten, jonge labels en designgeoriënteerde leveranciers van woontrends en decoratie daar hun hoogtepunten presenteren voor zowel de particuliere woning als voor commerciële objecten. De zones Talents en BMWK brengen marktrijpe ideeën van jonge ontwerpers en start-ups samen en bieden extra slimme perspectieven voor de contractbusiness.

 

Ambiente Living toont de nieuwe woon-, inrichtings- en decoratietrends in de productgroepen Interior Design (Hal 3.1) en Interiors & Decoration (Hal 3.0). Hier presenteren topmerken, fabrikanten en designgeoriënteerde leveranciers hun nieuwste woonconcepten, meubels, verlichtingsideeën, woontextiel, woon- en designaccessoires, tafelaccessoires, echte en designerjuwelen en zelfs kamergeuren. Merken als Blomus, Bloomingville, IB Laursen, Jan Kurtz, New Edition Home, Present Time, PTMD Collection, Scholtissek, Stelton en - nieuw - Teppiche Lalee, Madam Stoltz en Pot en Mand zullen aanwezig zijn.

 

Twee regio's springen eruit in 2024. Scandinavisch design zal worden gepresenteerd door onder andere Broste Copenhagen, Stoff Copenhagen, Eva Solo, Muurla Design, Pappelina en Mifuko Oy. Japans design wordt onder andere gepresenteerd door Cotodama, Hachiman Kasei, Suwada Blacksmith Works en 100Percent.

 

Spannende projecten voor jong talent stimuleren innovatieve ideeën

Universitair afgestudeerden, jonge ontwerpers en ondernemers profiteren van speciale ondersteuningsprogramma's. Met het Talentenprogramma ondersteunt Ambiente al jaren jonge internationale ontwerpers, die een geheel nieuwe kijk op design en productontwikkeling geven.

In een speciale ruimte in hal 3.1 laten uitmuntende internationale talenten zien hoe we de maatschappij, het leven en de consumptie in de toekomst stijlvoller en duurzamer kunnen maken met hun projecten op het gebied van interieur, servies en accessoires. De deelnemers krijgen gratis expositieruimte in een speciaal ontworpen ruimte waar ze ideeën kunnen uitwisselen met een internationaal publiek en belangrijke contacten kunnen leggen met de industrie en handel.

 

Daarnaast zullen jonge bedrijven (Young Innovators) met frisse ideeën en onconventionele producten uit de productgebieden Interiors & Decoration (Hal 3.0) en Urban Gifts & Stationery (Hal 4.2) zich presenteren in het BMWK-gebied. Het gebied is het resultaat van een initiatief van het Federale Ministerie van Economie en Klimaatbescherming (BMWK - Bundesministerium für Wirtschaft und Klima), dat innovatieve bedrijven uit Duitsland in staat stelt om deel te nemen aan internationale beurzen in Duitsland.

 

Vooral het thema duurzaamheid wordt voortdurend gepromoot: Het Ethical Style programma van de beurs identificeert exposanten met ecologisch en sociaal geproduceerde producten. Het label op de stands en in de online exposantenzoeker brengt specifiek vraag en aanbod bij elkaar.

 

Ambiente, Christmasworld en Creativeworld worden ook dit jaar grotendeels gelijktijdig gehouden in het beurscentrum van Frankfurt:

- Ambiente/Christmasworld: 26 t/m 30 januari 2024

- Creativeworld: 27 tot 30 januari 2024

Klik hier voor tickets voor Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Een ticket voor één van de genoemde beursen is ook geldig voor de ander twee.Links

ambiente.messefrankfurt.com
christmasworld.messefrankfurt.com
creativeworld.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, trends, trendpresentatie, aards, kleuren, design, trendarea, thema, led, woonaccessoires, verlichting, kaarsen, kamerparfum, duurzaam, natuurlijk, circulair, presentatie, exposanten, beurs, beursorganisatie, frankfurt, veroudering, natuur, aqua, kleuren, mineralen, #ambiente, #messefrankfurt, #creativeworld, #christmasworld, #ethicalstyle

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden