Mega meubelwinkel failliet

Dinsdag 09 januari 2024

Meubelwinkel Vastiau-Godeau in Alsemberg is failliet. Decennialang was de interieurzaak een begrip, maar nu is de 'marktconjunctuur fundamenteel gewijzigd'.
Mega meubelwinkel failliet

Na Habitat en halverwege vorig jaar de meubelwinkels van Heylen, verdwint nog een grote naam uit de Belgische interieurmark, zo meldt Retaildetail: Vastiau-Godeau is vorige week failliet verklaard. Het familiebedrijf werd in 1921 opgericht en was al sinds 1948 te vinden op zijn locatie in Alsemberg, waar het een pand van liefst 19.000 m² betrok.

 

'Door een fundamenteel gewijzigde marktconjunctuur moeten we met pijn in ons hart mededelen dat wij de activiteiten noodgedwongen stopzetten', staat te lezen op de website. In 2022 vroeg de winkel al een vergunning aan om de totale verkoopoppervlakte te verkleinen naar 15.555 m², meldt Het Nieuwsblad.


Na topjaren in 2020 en 2021, toen tijdens de lockdowns mensen massaal investeerden in hun woning, voelt de interieursector nu de terugval. De inflatie, hogere rentes en onzekerheid drukken de vastgoedmarkt, terwijl consumenten nieuwe interieuraankopen uitstellen.

 

Ook langetermijntrends spelen mee: de concurrentie van e-commerce neemt toe, waardoor bovendien minder behoefte is aan megawarenhuizen van tienduizenden vierkante meters. Zelfs Ikea opent steeds meer kleinere winkels in binnensteden, in het besef dat de keten naar de mensen toe moet in plaats van erop te rekenen dat consumenten zich met de wagen naar de baanwinkels blijven verplaatsen.Links

www.vastiau-godeau.be

Tags

Nieuws, interieur, megawinkel, meubelwinkel, familiebedrijf, vastgoedmarkt, inflatie, baanwinkels, alsemberg, website, online, interieuraankoop, rente, ecommerce, overname, failliet, faillissement, faling, boeken neerleggen, insolventie, bankroet, doorstart, herstart, curator, #vastiau-godeau

Gerelateerd nieuws
 
In hoogte verstelbaar hoofdkussen
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder
Kettal van vele markten thuis
Fabrikant Kettal staat natuurlijk bekend om zijn (outdoor)meubelen. Het bedrijf maakt echter ook paviljoens en introduceert dit voorjaar een belcel, voor thuis of op kantoor.
lees verder
 
Speciale editie Swan stoel
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden