Nieuws van Johanson Design

Woensdag 28 februari 2024

De Zweedse meubelfabrikant Johanson Design introduceert dit jaar opnieuw een scala aan nieuwe producten. Interieurjournaal deelt een greep uit de noviteiten.
Nieuws van Johanson Design
Nieuws van Johanson Design Nieuws van Johanson Design Nieuws van Johanson Design

In de loop der jaren heeft Johanson vaak samengewerkt met Alexander Lervik. De nieuwe Plus stoel (foto 1) is gemaakt van gerecycled plastic. Tijdens het hele ontwikkelingsproces lag de focus op het vinden van productiemethoden die het materiaalgebruik minimaliseren. De Plus biedt een goed zitcomfort te bieden en is stapelbaar. Hij heeft een zitting/rugleuning in elf verschillende kleuren en het frame is beschikbaar in alle RAL-kleuropties. Er zijn verschillende frames om uit te kiezen - met vier poten, runners of een draaibaar kolomframe - allemaal met of zonder armleuningen. De stoel is ook verkrijgbaar met stoffen bekleding en op verschillende modellen kunnen wielen worden gemonteerd.

 

The Thread is een serie banken (foto 2), ontworpen door Färg & Blanche. Zij hebben geëxperimenteerd met een overlockmachine om opvallende designkenmerken te creëren en tegelijkertijd nieuwe constructietechnieken te introduceren. De serie is na het eerste ontwerp verder ontwikkeld om flexibele modulaire zitoplossingen voor openbare ruimten te creëren. Er zijn verbeteringen aangebracht op het gebied van comfort, afmetingen en de onderdelen die worden gebruikt om de afzonderlijke modules aan elkaar te koppelen tot fauteuils, banken en sofa's. Er zijn ook optionele armleuningen verkrijgbaar. Als onderdeel van hun ontwikkelingsproces testten Färg & Blanche hun nieuwe techniek met het Hallingdal textiel van Kvadrat. Het duo werkte met hetzelfde garen dat normaal gesproken wordt gebruikt om het eigenlijke Hallingdal textiel te maken. The Thread wordt gelanceerd met de kenmerkende overlockrand van de serie in zeven verschillende kleuren Hallingdal garen.

 

Ook van Färg & Blanche is Lindy (foto 3) een serie tafels in verschillende maten en met een duidelijke en karakteristieke identiteit die verwijst naar de Lindy Hop. Het elegant geconstrueerde metalen onderstel heeft bijna organische lijnen en de koppeling, die kan worden gelakt in een contrasterende of bijpassende kleur, afgewerkt in structuurlak of gekozen in geanodiseerd aluminium, voegt volgens Johanson net dat beetje extra toe aan de totale expressie. Lindy is verkrijgbaar als cafétafel, bartafel, eettafel of vergadertafel in verschillende hoogtes en afmetingen, met een ruime keuze aan tafelbladopties. Daarnaast zijn de tafels leverbaar in elke RAL kleur.

 

Het Champ-concept (foto 4) van Böttcher & Kayser bestaat uit een gestoffeerde kruk en een bijpassend tafeltje. Beide hebben een metalen ring die zorgt voor een natuurlijke grip, waardoor de kruk en de tafel gemakkelijk te verplaatsen zijn. Dankzij de ruime keuze aan kleuren die Johanson biedt, dient deze metalen ring ook als een designelement dat kan worden besteld in een contrasterende kleur of een bijpassende tint. Net als paddenstoelen komen de zitmeubelen samen of in een groepje tot hun recht.

 

DB2 vertegenwoordigt Johanson in Nederland.



Links

www.db2.nl
www.johansondesign.com
www.johanson-nederland.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, meubel, meubelen, bank, bankstel, zitmeubel, meubilair, designmeubelen, meubelfabrikant, tafel, stoel, kruk, #johansondesign, #db2

Gerelateerd nieuws
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Wim Hoefakker overleden
lees verder
Spectral in zwaar weer
Begin deze maand kreeg Spectral bv te horen dat meubelfabriek Spectral Audio Möbel GmbH insolventie heeft aangevraagd. Dit is een nieuwe klap voor de Duitse meubelbranche, maar natuurlijk ook voor de Nederlandse distributeur.
lees verder
 
Sparkle Three en Spot Three van Pode
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden