NIeuwe winkel Studio Henk

Maandag 11 september 2023

Het Nederlandse designmerk Studio Henk opent alweer de vierde winkel in Nederland. Na twee in Amsterdam en een in Utrecht, komt deze in Rotterdam. Ook in Antwerpen heeft het al een outlet.
NIeuwe winkel Studio Henk
NIeuwe winkel Studio Henk NIeuwe winkel Studio Henk NIeuwe winkel Studio Henk NIeuwe winkel Studio Henk

Studio Henk opent volgende week een nieuwe winkel. Het Nederlandse designmerk, dat tien jaar bestaat, heeft gekozen voor een huisvesting in een monumentaal pand uit 1956. Deze Rotterdamse brand store (foto 1 en 2) biedt 370 m2 aan design inspiratie, verdeeld over twee verdiepingen.

 

Het is daarmee de vierde winkel van het bedrijf. Naast de flagshipstores in Amsterdam en Antwerpen heeft Studio Henk sinds een jaar ook een filiaal in Utrecht. De winkel dient de functie van inspiratie opdoen, introductie van het merk, advies inwinnen over de meubels en het zelf designen van toekomstige producten door klanten.

 

Studio Henk vestigt zich in een monumentaal pand, ontworpen in 1956 door architecten Van den Broek en Bakema. Bij het optuigen van het pand is rekening gehouden met het historische karakter. Dit is onder meer terug te zien in het kleurgebruik.

 

Studio Henk is tien jaar geleden opgericht door twee broers, Okke en Xander Albers, met een liefde voor meubels en oog voor duurzaam design. Wat begon met een eettafel van sloophout, gemaakt in de werkplaats van schoonvader Henk, groeide uit tot een bloeiend meubelmerk dat floreerde tijdens de corona pandemie. Ontwerp na ontwerp werd er geschaafd aan de kenmerkende Studio Henk-stijl, met bestsellers zoals de Butterfly eettafel (foto 5), de Ode eetkamerstoelen (foto 3) en de Cosy bank (foto 4).

 

De missie is om de industriestandaarden te doorbreken - door mooie en circulaire designmeubels te maken die een leven lang meegaan - en zo een positieve impact te maken op mens en planeet.Links

www.studio-henk.nl

Tags

nieuws, interieur, meubelen, ontwerp. design, meubelmerk, corona, historisch, pand, winkel, opening, flagshipstore, monumentaal, ambacht, mens, planeet, impact, circulair, designmeubel, eettafel, eetkamerstoel, bank, bestseller, #studiohenk

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Well-Fair naar Silver Care
Vendis Capital neemt volgende stap in de opbouw van haar 'langer-comfortabel-thuis-wonen'-bedrijf Silver Care middels de acquisitie van senior bedden specialist Well-Fair.
lees verder
 
Pastoe failliet
lees verder
Nieuwe directeur Modint
Het bestuur van Modint heeft Roos Smulders als nieuwe directeur van Modint benoemd.
lees verder
Evan verhuist naar Meubar
De fabriek van Evan Furniture verhuist naar de volledig nieuw gebouwde, hoogtechnologische locatie van Meubar in Aartrijke. Deze site is drie keer zo groot als de omvang van het huidige Evan te Veurne.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden