Nieuwe voorzitter CvB HMC

Maandag 20 december 2021

Met ingang van het nieuwe jaar gaat Frans Veringa na veertien jaar voorzitterschap met pensioen. Hij wordt per 1 maart 2022 opgevolgd. College van Bestuur (CvB)-lid Joke Bos neemt intussen de honneurs waar.
Nieuwe voorzitter CvB HMC

Met Paul Oomens (foto) als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam op 1 maart krijgt het opleidingsinstituut opnieuw een bestuurder met een breed netwerk en kennis van het mbo. Hij is op dit moment directeur bij de MBO Raad en heeft daarvoor verschillende functies bekleed bij onder andere de ministeries EZ en OCW, zo meldt het HMC.

Paul Oomens over zijn benoeming: 'Ik mag al vele jaren werken aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Voor mij persoonlijk is dat het allermooiste onderwijs dat er is. Eerst heb ik dat vanuit de wetgeving gedaan, daarna vanuit de belangen van alle mbo-scholen samen. Hoe mooi is het nu om, samen met studenten, docenten en natuurlijk collega-bestuurder Joke Bos, te werken aan het opleiden en bijscholen van vakmensen vanuit het prachtige Hout- en Meubileringscollege! Ik kijk er naar uit!'
 
Joke Bos, lid College van Bestuur: 'Ik verwacht dat Paul Oomens en ik elkaar goed aanvullen. Paul vanwege zijn achtergrond als directeur bij de MBO Raad en bij ministeries en ik vanuit mijn bestuurlijke en onderwijskundige ervaring. Ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking.'
 
Jan Bonjer, voorzitter Raad van Toezicht: 'We zijn blij dat we een geschikte opvolger hebben gevonden. Paul Oomens kent het mbo van haver tot gort, wat heel waardevol is voor de positie van het HMC als vakschool. We kijken uit naar de samenwerking met het nieuw samengestelde College van Bestuur.'
 
Frans Veringa treedt per 1 januari terug als voorzitter van het College van Bestuur. Tot en met 1 maart 2022 is Joke Bos waarnemend voorzitter College van Bestuur. Frans Veringa blijft wel parttime lid van het College van Bestuur tot 1 april 2022 zodat een goede overdracht wordt gewaarborgd.


Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool in Nederland waar alle opleidingen met interieur, meubel, techniek en design te maken hebben. Naast regulier onderwijs verzorgt het ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.
 Links

www.hmcollege.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, opleiding, cursus, school, studie, praktijk, les, stage, wedstrijd, vak, ambacht, vakopleiding, stoffeerder, woning, woningstoffeerder, projectstoffeerder, woninginrichting, vloerlegger, vloer, gordijn, raambekleding, meubelmaken, meubelmaker, meubelstofferen, meubelstoffeerder, paul oomens, HMC, hout en meubileringscollege, #verkoopspecialist, #interieuradviseur, #hmc, #hmcollege

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden