Nieuwe lichtprofessionals!

Vrijdag 22 juni 2018

Vorige week dinsdag hebben 36 studenten een LDA-diploma ontvangen: 22 studenten kregen het diploma HBO lichtontwerp en 14 studenten het diploma Hogere verlichtingstechniek (HVT) van de Lighting Design Academy (LDA).
Nieuwe lichtprofessionals!
Nieuwe lichtprofessionals!

De uitreiking vond plaats in de showroom van Deltalight Nederland. Beide opleidingen gingen afgelopen september van start en gedurende 22 avonden kwamen vele onderwerpen aan bod gedurende negen maanden.

De opleiding Hogere Verlichtingstechniek (openbare verlichting, noodverlichting, meten van licht, BIM, Human Centric Lighting) is meer technisch en bereidt de deelnemers tevens voor op het examen van European Lighting Expert (ELE) dat in november 2018 wordt afgenomen door de NSVV (Nederlandse stichting voor verlichtingskunde).

De opleiding HBO lichtontwerp richt zich met name op de creatieve kant van licht. Zo wordt er diep ingegaan op het lichtontwerpproces, worden diverse cases behandeld en worden studenten gedurende vier modules wegwijs gemaakt in het vakgebied licht.

Een deel van de lessen verzorgd worden in showrooms van lichtfabrikanten. Op deze wijze is er direct contact met de praktijk en zien de studenten uit eerste hand hoe A-fabrikanten werken. De Lighting Design Academy (LDA) werkt daarnaast met diverse docenten, gastsprekers en experts.

 Links

www.deltalight.com
www.lightingdesignacademy.org
www.nsvv.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, opleiding, cursus, studeren, studie, academie, academy, college, school, leren, diploma, uitreiking, geslaagd, #lda, #lightingdesignacademy, #deltalight, #nsvv, #nederlandsestichtingverlichtingskunde

Gerelateerd nieuws
 
Secto wint van Eglo
lees verder
 
Iconic Eyes van Moooi
lees verder
Groeiend verlies Home24
Home24 heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een omzetplus van 18% tot € 313 miljoen. Maar het verlies van de online interieurwebshop neemt ook toe.
lees verder
Omzet woonwinkels 2018 stabiel
Vorig jaar realiseerden de Nederlandse woonwinkels van Inretail voor het vierde jaar op rij een omzetgroei, in 2017 van 8,6%. Inretail verwachtte voor 2018 toen een groei van 4%, maar die is blijven steken op 0,2%.
lees verder
Home24 uit de gratie
Rocket Internet heeft z'n aandeel in Home24 substantieel verder verlaagd, zo meldt de Duitse technologie website It Times.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden