Nieuwe lichtprofessionals!

Vrijdag 22 juni 2018

Vorige week dinsdag hebben 36 studenten een LDA-diploma ontvangen: 22 studenten kregen het diploma HBO lichtontwerp en 14 studenten het diploma Hogere verlichtingstechniek (HVT) van de Lighting Design Academy (LDA).
Nieuwe lichtprofessionals!
Nieuwe lichtprofessionals!

De uitreiking vond plaats in de showroom van Deltalight Nederland. Beide opleidingen gingen afgelopen september van start en gedurende 22 avonden kwamen vele onderwerpen aan bod gedurende negen maanden.

De opleiding Hogere Verlichtingstechniek (openbare verlichting, noodverlichting, meten van licht, BIM, Human Centric Lighting) is meer technisch en bereidt de deelnemers tevens voor op het examen van European Lighting Expert (ELE) dat in november 2018 wordt afgenomen door de NSVV (Nederlandse stichting voor verlichtingskunde).

De opleiding HBO lichtontwerp richt zich met name op de creatieve kant van licht. Zo wordt er diep ingegaan op het lichtontwerpproces, worden diverse cases behandeld en worden studenten gedurende vier modules wegwijs gemaakt in het vakgebied licht.

Een deel van de lessen verzorgd worden in showrooms van lichtfabrikanten. Op deze wijze is er direct contact met de praktijk en zien de studenten uit eerste hand hoe A-fabrikanten werken. De Lighting Design Academy (LDA) werkt daarnaast met diverse docenten, gastsprekers en experts.

 Links

www.deltalight.com
www.lightingdesignacademy.org
www.nsvv.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, opleiding, cursus, studeren, studie, academie, academy, college, school, leren, diploma, uitreiking, geslaagd, #lda, #lightingdesignacademy, #deltalight, #nsvv, #nederlandsestichtingverlichtingskunde

Gerelateerd nieuws
Woonboulevard Breda overgenomen
De Belgische retailinvesteerder Retail Estates blijft Nederlandse winkels opkopen en investeert bijna 100 miljoen. Voornaamste prooi is de Woonboulevard in Breda.
lees verder
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil ht inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder
Lightmatters gaat lichtstudio's openen
In een interview met Twinkle magazine zegt Leon de Haas van Lightmatters d verlichtingsspecialist van Nederland te willen worden. Om dit te bereiken wil Lightmatters online n met fysieke winkels werken, die omgebouwd worden tot lichtstudio's.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden