Nieuwe eigenaar Dunlopillo

Donderdag 08 juni 2023

Dunlopillo krijgt een nieuwe eigenaar. Als onderdeel van een asset deal is het bedrijf voor 100% overgenomen door een Hamburgs familiebedrijf. Vanaf 1 oktober gaat de fabrikant verder onder de nieuw opgerichte Dunlopillo Vertriebs GmbH.
Nieuwe eigenaar Dunlopillo

Het familiebedrijf had in 2020 al Breckle GmbH Matratzenfabrik en Breckle Polsterbetten GmbH overgenomen. Christian Paar (directeur van Breckle) wordt de toekomstige directeur van het nieuw opgerichte Dunlopillo Vertriebs GmbH in Hamburg. De vorige directeur van Dunlopillo Deutschland GmbH, Christoph von Wrisberg, zal de verkoop- en marketingactiviteiten van het merk begeleiden als consultant.

 

Tot de volledige overdracht van alle bedrijfsprocessen op 1 oktober zal het team in Frankfurt nauw samenwerken met de nieuwe eigenaar om ervoor te zorgen dat de operationele activiteiten soepel blijven verlopen voor klanten en leveranciers. De buitendienstmedewerkers worden overgenomen.

 

'De onafhankelijkheid van het bedrijf is belangrijk om de ontwikkeling van Dunlopillo als premiummerk voor een goede nachtrust voort te zetten,' legt Christoph von Wrisberg uit. 'Met de nieuwe eigenaar hebben we een sterke, middelgrote partner gevonden die gebruik kan maken van krachtige synergieën binnen de bedrijvengroep.'

 

Christian Paar voegt hieraan toe: 'In de toekomst zal het merk Dunlopillo doorgaan op de succesvolle weg van premium positionering voor een goede nachtrust. We zijn van plan om de eerste nieuwe assortimenten al te presenteren op de M.O.W. in september.'

 

Dunlopillo werd in 2017 overgenomen door Emma Sleep GmbH in het kader van een insolventieprocedure en ging verder onder Dunlopillo Deutschland GmbH. 'Voor Emma Sleep GmbH is het nu de verstandige stap en de juiste timing om zich met onmiddellijke ingang strategisch 100% te richten op het internationale Emma-merk en Dunlopillo te combineren met een sterke strategische partner in de regio,' is de uitleg van Manuel Müller, oprichter en managing director van Emma Sleep GmbH naast Dr. Dennis Schmoltzi: 'Emma heeft de succesvolle transformatie van Dunlopillo onder Christoph von Wrisberg van een massamerk naar een premiummerk voltooid. De nieuwe eigenaar zal dit over de hele linie verder uitbouwen met zijn expertise in de Duitse meubelhandel.'Links

www.dunlopilloworld.com
www.breckle.de
www.emma-sleep.nl

Tags

nieuws, interieur, matrassen, overname, investering, familiebedrijf, aandelen, latex, productie, merk, strategie, internationaal, merkenbeleid, partner, premiummerk, #dunlopillo, #breckle, #emmasleep

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder
BMWK steunt Imm talenten
Het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK) zal in 2024 opnieuw de deelname van innovatieve jonge bedrijven aan Imm Cologne ondersteunen.
lees verder
Beter Bed aandeelhouders akkoord
De aandeelhouders van Beter Bed hebben unaniem ingestemd met de voorgenomen overname van het bedrijf door investeerder Torqx.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden