Nieuwe CAO non-food retail

Donderdag 28 juni 2018

Er komt een nieuwe cao voor 170.000 medewerkers in de retail non-food. Deze loopt tot 1 januari 2021. De vorige was geldig tot 1 juli 2018.
Nieuwe CAO non-food retail

Per 1 juli stijgen de lonen 1,03%. Arbeidsvoorwaarden zijn gemoderniseerd met meer individuele mogelijkheden. Inretail kwam met vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en AVV tot een onderhandelingsresultaat en adviseren hun achterban hiermee akkoord te gaan. Inretail vertegenwoordigt de mode-, woon-, schoenen- en sportwinkels in Nederland.

De VGT, Vereniging Grootwinkelbedrijf Textiel, is met 18.000 medewerkers een nieuwe partner in deze cao. Eerder haakten Tuinbranche Nederland (9.000 medewerkers) en winkels in de juweliers- en parfumeriebranche al aan op de cao retail nonfood.

Er komt een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 150 per jaar voor medewerkers met een dienstverband van 16 uur of meer per week. Ook kunnen meer oudere medewerkers gebruikmaken van een regeling voor duurzame inzetbaarheid waardoor zij beter de pensioendatum kunnen halen. Er gaat bij bedrijven getest worden met individualisering van feest- en zondagstoeslag. Ook wordt er een begin gemaakt met een individueel keuzebudget: medewerkers kunnen maximaal vier vakantiedagen kopen of verkopen.

Naast de loonstijging per 1 juli van 1,03% kan een extra loonaanpassing gelden voor medewerkers die profiteren van de reparatie van het loongebouw; de differentiatie in de lagere loonschalen die ondermijnd was door tussentijdse stijgingen van het minimum, wordt hersteld.

Tijdens de looptijd van de cao van 1 juli 2018 tot 1 januari 2021 wordt het hele loongebouw vijf keer aangepast. Telkens gebeurt dat op 1 juli en 1 januari en met het percentage waarmee het wettelijke minimumloon op dat moment stijgt. Medewerkers die buiten het loongebouw vallen krijgen tijdens de looptijd van de nieuwe cao Retail nonfood twee keer een eenmalige uitkering van 0,75%.

 Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, nonfood, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, voorzitter, inretail, organisatie, lobby, club, vereniging personalia, wisseling, cao, collectie arbeidsovereenkomst, vakbond, arbeidsvoorwaarden, belangen, ondernemers, werkgevers, werknemers, personeel, #inretail, #cao

Gerelateerd nieuws
Trendz Belgium + Intirio komen eraan
Over een goede week is het alweer zo ver: de allereerste accessoire-beurs Trendz Belgium, tegelijk gehouden met een speciale editie van interieurtextielbeurs Intirio met een beperkt, doch top-aanbod qua merken.
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
Retailomzet ruim 4%
De Nederlandse detailhandel heeft in november 2018 4,1% meer omgezet dan in november 2017, het volume was 3,2% hoger. Ook de omzet van non-food, waaronder interieur, stijgt.
lees verder
Trendz voortvarend gestart
Gisteren is de voorjaarseditie van de decoratiebeurs Trendz 2019 in Gorinchem prima gestart: veel bezoekers, enthousiaste exposanten en een volle beursvloer.
lees verder
Imm Cologne 2019 start
Vandaag, maandag 14 januari is de internationale interieurvakbeurs Imm Cologne gestart. En natuurlijk ook de de Design Post aan de overkant. De hele week tot en met zondag 20 januari!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden