National Trust Papers II behang

Dinsdag 07 september 2021

Little Greene lanceert haar tweede behangcollectie gebaseerd op originele patronen uit historische panden onder beheer van National Trust: National Trust Papers II. Te zien op het ETC in Culemborg.
National Trust Papers II behang
National Trust Papers II behang National Trust Papers II behang National Trust Papers II behang

Sinds begin 2018 werken Little Greene en de charitatieve instelling National Trust samen. De eerste samenwerking op het gebied van verf groeide uit tot de Green-collectie. Deze werd opgevolgd door de behangcollectie National Trust Papers, waarna recentelijk de verfcollectie Stone werd uitgebracht. In september 2021 wordt National Trust Papers II gelanceerd.

 

Deze nieuwe eclectische collectie hedendaagse behangontwerpen bestaat uit 42 kleurstellingen verdeeld over zeven ontwerpen (zie hieronder) en is een viering van duurzaam design. De oorsprong van de eigentijdse behangontwerpen strekt zich namelijk uit over meer dan 400 jaar historische interieurdecoratie.

 

Elk behang in de collectie is opnieuw getekend en gekleurd met respect voor de traditionele methoden en materialen, waarmee de ontwerpen oorspronkelijk zijn vervaardigd. Er zijn ontwerpelementen ontleend aan Georgiaanse en Victoriaanse blokdrukprints en ook aan oudere, decoratieve objecten, waaronder een wandkleed van leer en een 15e-eeuws wandtapijt. De eigentijdse interpretatie van elk behangontwerp maakt National Trust Papers II een tijdloze behangcollectie voor woningen in alle bouwstijlen.

 

De National Trust Papers II-collectie bestaat onder meer uit de zeven ontwerpen:

- het betoverende bloesempatroon Massingberd Blossom uit Gunby Hall in Lincolnshire

- het speelse en innemende Burges Snail uit Knightshayes Court

- het authentieke, laat Georgiaanse Beech Nut, ontdekt in Oxburgh Hall in Norfolk

- het levensboomontwerp Mandalay, dat ontleend is aan een leren wandkleed gekocht door Rudyard Kipling

- het damastontwerp Tulip

- het kleinschalige patroon Moy en

- het verfijnde, botanische Millefleur, geïnspireerd op een liefdevol bewaard gebleven wandtapijt in Montacute House.

Alle collecties bestaan uit meerdere kleuren.

 

Little Greene wordt in Nederland vertegenwoordigt door Van Sand, die o.a. een stand heeft op het ETC Design Center Europe in Culemborg (96c). Op 20 en 21 september wordt hier het Design Experience gehouden. Registeren voor een bezoek kan hier.Links

www.littlegreene.nl
www.van-sand.com
www.etcdesigncenter.nl

Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, woontextiel, woningtextiel, textiel, verf, wand, behang, deco, decoratie, wand, behang, bekleding, muur, #littlegreene, #nationaltrust, #nationaltrustpapers, #vansand, #etcexpo, #etcdesignexperience, #etcdesigncentereurope

Gerelateerd nieuws
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder
Inspiratie op Incoda
De stemming tijdens de Interieur Collectie Dagen (Incoda) was op de tweede beursdag, maandag 13 september, opgetogen. De bezoekers en exposanten waren duidelijk blij dat het weer mogelijk was om elkaar in het echt te ontmoeten.
lees verder
 
Interieurcollectiedagen starten zondag
lees verder
Vintage vibe met behang
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Oasis. Een collectie met levendige dessins en eigentijdse kleuren die een vintage vibe geven aan de zo geliefde tropische trend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden