Najaarsnoviteiten Fritz Hansen

Dinsdag 05 oktober 2021

Deense meubelfabrikant Fritz Hansen komt dit najaar met een flink aantal noviteiten. Van compleet nieuwe producten tot vernieuwingen van bestaande designs. Interieurjournaal stelt enkele noviteiten voor.
Najaarsnoviteiten Fritz Hansen
Najaarsnoviteiten Fritz Hansen Najaarsnoviteiten Fritz Hansen Najaarsnoviteiten Fritz Hansen Najaarsnoviteiten Fritz Hansen

De Clam (foto 1) is een opaalglazen hanglamp van designduo Ahm & Lund, geïnspireerd op natuurlijke zeeschelpen. Net zoals een oester zijn parel verbergt, kan Clam openen en het sluiten om de lichtbron te 'verbergen'. De handgeblazen glazen kappen met een uitzonderlijke grootte en balans maken dit ontwerp uiterst bijzonder. Om het ontwerp goed te laten werken, moeten twee grote handgeblazen kappen symmetrisch en qua gewicht bij elkaar passen - een ware uitdaging voor zelfs de meest ervaren ambachtslieden. De hanglamp is verkrijgbaar in 440mm of 550mm diameter.

 

Fritz Hansen's Drop™ Chair, (foto 2) ontworpen door Arne Jacobsen in 1958, is geüpdatet met eigentijdse kleuren en bijpassende onderstelafwerkingen van poedercoat. De nieuwe kleuren passen bij de serie stapelstoelen van Fritz. De Drop stoel, met zijn kenmerkende druppelvormige silhouet werd door Fritz Hansen in 2014 opnieuw geïntroduceerd. De nieuwe kleuren zijn harmonieuze tinten van klei, beige, groen en roze.

 

De Kaiser idell (foto 3) lamp wordt algemeen erkend als een icoon van het Bauhaus-design. Fritz Hansen heeft de klassieke 6556-tafellamp van Christian Dell in een nieuw jasje gestopt met een moderne grijze tint. Hiermee wordt het Bauhaus-design gecombineert met de Scandinavische stijl. De lamp is 47 cm hoog en de lampenkap heeft een diameter van 21,5 cm.

 

De Pouf serie (foto 4) fungeert als extra zitplekje voor onverwachte gasten, een voetensteun bij een loungestoel of een bijzettafeltje. Het multifunctionele ontwerp van Cecilie Manz is nu verkrijgbaar in nieuwe materialen en kleuren. Nieuw zijn versies in gepolijst leder en Twill Weave. De Pouf is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

 

De kaarshouderserie van Jaime Hayon (foto 5) voor Fritz Hansen kreeg een nieuwe look in roestvrij staal. De weerspiegeling van het roestvrij staal geeft volgens het bedrijf een zuivere, verfijnde en ingetogen look aan de kaarshouderserie. De kaarshouder is verkrijgbaar in drie versies.Links

www.fritzhansen.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, meubel, design, stoel, stoel, #fritzhansen

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden