Muun naar Matrazzo

Zaterdag 02 februari 2019

Matrassenleverancier Muun wordt overgenomen door Matrazzo. Deze firma is van plan om het merk Muun voort te zetten, inclusief de bestaande productportfolio.
Muun naar Matrazzo

Halverwege vorig jaar werd bekend dat Muun failliet was, waarna eind oktober een insolventieprocedure van start is gegaan. Nu is er dus een nieuwe eigenaar gevonden, zo meldt Möbelmarkt. De vorige Muun-directeuren Frederic Böert en Vincent Brass trekken zich na de verkoop van de operationele activiteiten aan Matrazzo terug.

Muun (foto; website), opgericht in 2014, ontwikkelt slaapoplossingen die zowel online als aan geselecteerde retailers en in zijn eigen flagshipstore worden gedistribueerd. Met de nieuwe eigenaar moet het assortiment verder worden uitgebreid en moet Muun uitgroeien tot een toonaangevende aanbieder in Duitstalige landen.

Matrazzo's managing director Sven Rudolf Potter stelt dat aantrekkingskracht van het merk Muun nog steeds sterk is en is vooral enthousiast over de samenwerking met jonge opkomende ontwerpers en kunstenaars.

Het merk Matrazzo is in 2015 ontwikkeld door Otto Bock Kunststoff, een orthopedisch bedrijf met vestigingen wereldwijd dat ruim 100 jaar bestaat. Al meer dan 60 jaar ontwikkelt Otto Bock kunstmatige en geschuimde materialen. Vóór de oprichting van Matrazzo was het bedrijf uit Duderstadt Otto Bock toeleverancier aan bekende matras fabrikanten, zo meldt het bedrijf op haar website.

 Links

www.matrazzo.de
www.muun.co
www.ottobock.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #ottobock, #Matrazzo, #Muun

Gerelateerd nieuws
Intirio en Trendz Belgium stoppen
Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
lees verder
 
MMB 2019 ook voor contract
lees verder
Dochter Beter Bed voor 5 miljoen verkocht
Beter Bed heeft zijn dochterbedrijf Matratzen Concord voor € vijf miljoen verkocht. Dat bedrag kan nog oplopen bij gunstige resultaten voor Matratzen Concord.
lees verder
 
Alice van de Witte Lietaer
lees verder
MBB 2019: faciliteren en inspireren
Meubelbeurs Brussel nadert. In een tijd waarin beursbezoek afneemt heeft het volgens de organisatie zeker zin om de beurs van 3 - 6 november te bezoeken. Om veel relevant nieuws op één plek te zien, voor het direct menselijk contact en een jaarlijkse ontmoeting.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden