Muun naar Matrazzo

Zaterdag 02 februari 2019

Matrassenleverancier Muun wordt overgenomen door Matrazzo. Deze firma is van plan om het merk Muun voort te zetten, inclusief de bestaande productportfolio.
Muun naar Matrazzo

Halverwege vorig jaar werd bekend dat Muun failliet was, waarna eind oktober een insolventieprocedure van start is gegaan. Nu is er dus een nieuwe eigenaar gevonden, zo meldt Möbelmarkt. De vorige Muun-directeuren Frederic Böert en Vincent Brass trekken zich na de verkoop van de operationele activiteiten aan Matrazzo terug.

Muun (foto; website), opgericht in 2014, ontwikkelt slaapoplossingen die zowel online als aan geselecteerde retailers en in zijn eigen flagshipstore worden gedistribueerd. Met de nieuwe eigenaar moet het assortiment verder worden uitgebreid en moet Muun uitgroeien tot een toonaangevende aanbieder in Duitstalige landen.

Matrazzo's managing director Sven Rudolf Potter stelt dat aantrekkingskracht van het merk Muun nog steeds sterk is en is vooral enthousiast over de samenwerking met jonge opkomende ontwerpers en kunstenaars.

Het merk Matrazzo is in 2015 ontwikkeld door Otto Bock Kunststoff, een orthopedisch bedrijf met vestigingen wereldwijd dat ruim 100 jaar bestaat. Al meer dan 60 jaar ontwikkelt Otto Bock kunstmatige en geschuimde materialen. Vóór de oprichting van Matrazzo was het bedrijf uit Duderstadt Otto Bock toeleverancier aan bekende matras fabrikanten, zo meldt het bedrijf op haar website.

 Links

www.matrazzo.de
www.muun.co
www.ottobock.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #ottobock, #Matrazzo, #Muun

Gerelateerd nieuws
 
Libeco nieuws op Proposte
lees verder
Brouwers bodems naar Dicobed
Brouwers Bedding gaat zich concentreren op het maken van boxsprings en laat de verkoop van andere bedbodems over aan Dicobed.
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Amazon verkoopt Matratzen Concord
Als onderdeel van zijn omnichannel-strategie opent discounter Matratzen Concord, de Duitstalige evenknie van Beter Bed, een nieuw verkoopkanaal via de marktplaats Amazon.de.
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden