Muun naar Matrazzo

Zaterdag 02 februari 2019

Matrassenleverancier Muun wordt overgenomen door Matrazzo. Deze firma is van plan om het merk Muun voort te zetten, inclusief de bestaande productportfolio.
Muun naar Matrazzo

Halverwege vorig jaar werd bekend dat Muun failliet was, waarna eind oktober een insolventieprocedure van start is gegaan. Nu is er dus een nieuwe eigenaar gevonden, zo meldt Möbelmarkt. De vorige Muun-directeuren Frederic Böert en Vincent Brass trekken zich na de verkoop van de operationele activiteiten aan Matrazzo terug.

Muun (foto; website), opgericht in 2014, ontwikkelt slaapoplossingen die zowel online als aan geselecteerde retailers en in zijn eigen flagshipstore worden gedistribueerd. Met de nieuwe eigenaar moet het assortiment verder worden uitgebreid en moet Muun uitgroeien tot een toonaangevende aanbieder in Duitstalige landen.

Matrazzo's managing director Sven Rudolf Potter stelt dat aantrekkingskracht van het merk Muun nog steeds sterk is en is vooral enthousiast over de samenwerking met jonge opkomende ontwerpers en kunstenaars.

Het merk Matrazzo is in 2015 ontwikkeld door Otto Bock Kunststoff, een orthopedisch bedrijf met vestigingen wereldwijd dat ruim 100 jaar bestaat. Al meer dan 60 jaar ontwikkelt Otto Bock kunstmatige en geschuimde materialen. Vóór de oprichting van Matrazzo was het bedrijf uit Duderstadt Otto Bock toeleverancier aan bekende matras fabrikanten, zo meldt het bedrijf op haar website.

 Links

www.matrazzo.de
www.muun.co
www.ottobock.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #ottobock, #Matrazzo, #Muun

Gerelateerd nieuws
 
Hondenboxspring Swiss Sense
lees verder
Bedrijvige Marketday XL in DWI
Maandag 3 juni is er in DWI weer een Marketday XL, dit betekent dat alle showrooms open zijn. Er is echter ook een Sample Sale op de afdeling Accessoires en BNS Crisp organiseert lezingen over Salone del Mobile en Maison et Objet.
lees verder
Matrassen voor minima door Matt Sleeps
Het online matrassenmerk Matt Sleeps, dat sinds 2016 actief is op de Nederlandse markt, heeft een nieuwe bestemming voor geretourneerde matrassen. 400 stuks worden via kringlooporganisatie RataPlan gratis uitgedeeld aan minima.
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden