Mooi gewoon bij Jan Kath

Dinsdag 23 oktober 2018

Kleine - vaak niet groter dan een tissue - en meestal incomplete stukjes borduursels uit vroege tijden waren de inspiratie voor een verrassend mooie karpettencollectie van Jan Kath: Common Threads.
Mooi gewoon bij Jan Kath
Mooi gewoon bij Jan Kath

Foto 1. Aan de muur links Watteau 3, rechts Watteau 2 en op de vloer Watteau 1 - Foto 2. Aan de muur links Volante 1, rechts Sacque 1 en op de vloer Sacque 2.

 

 

De borduursels waarop de Duitse karpettenleverancier Jan Kath uit Bochem deze collectie baseerde, stammen uit de late achttiende en begin negentiende eeuw. Gemaakt door jonge vrouwen in België, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Noord-Amerika.

Het naaiwerk was bedoeld om meisjes voor te bereiden op hun taken als hardwerkende en zuinige huisvrouwen. Ze moesten gescheurde tafelkleden, kussenslopen en gordijnen op een kunstzinnige manier leren repareren.

Deze stukjes handwerk, vaak achtergelaten in naai-etuis en linnenkasten, zijn getuigenissen van hun tijd en zijn nu te zien in het Museum of International Folk Art in New Mexico, VS.

Deze delicate ontwerpen op fijn linnen werden door Jan Kath gebruikt voor de creatie van Common Threads: een eigentijdse tapijtkunstcollectie gemaakt van wol en zijde.Links

www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #commonthreads, #jankath

Gerelateerd nieuws
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Nieuwe sterren bij Interfloor
Met Jupiter als aanvulling op de Project-SDN tapijtcollecties en de nieuwe Titan vinylcollectie heeft Interfloor flink wat nieuwe sterren aan het vloerenuniversum toegevoegd.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil ht inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden