Mooi gewoon bij Jan Kath

Dinsdag 23 oktober 2018

Kleine - vaak niet groter dan een tissue - en meestal incomplete stukjes borduursels uit vroege tijden waren de inspiratie voor een verrassend mooie karpettencollectie van Jan Kath: Common Threads.
Mooi gewoon bij Jan Kath
Mooi gewoon bij Jan Kath

Foto 1. Aan de muur links Watteau 3, rechts Watteau 2 en op de vloer Watteau 1 - Foto 2. Aan de muur links Volante 1, rechts Sacque 1 en op de vloer Sacque 2.

 

 

De borduursels waarop de Duitse karpettenleverancier Jan Kath uit Bochem deze collectie baseerde, stammen uit de late achttiende en begin negentiende eeuw. Gemaakt door jonge vrouwen in België, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Noord-Amerika.

Het naaiwerk was bedoeld om meisjes voor te bereiden op hun taken als hardwerkende en zuinige huisvrouwen. Ze moesten gescheurde tafelkleden, kussenslopen en gordijnen op een kunstzinnige manier leren repareren.

Deze stukjes handwerk, vaak achtergelaten in naai-etuis en linnenkasten, zijn getuigenissen van hun tijd en zijn nu te zien in het Museum of International Folk Art in New Mexico, VS.

Deze delicate ontwerpen op fijn linnen werden door Jan Kath gebruikt voor de creatie van Common Threads: een eigentijdse tapijtkunstcollectie gemaakt van wol en zijde.



Links

www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #commonthreads, #jankath

Gerelateerd nieuws
 
Interfloor in verwachting
lees verder
 
MoOD breidt uit
lees verder
Egaline voor zandcement en anhydriet
Forbo Eurocol introduceert een egaline voor zandcement én anhydriet: sneldrogend en krimparm 924 Europlan Hybrid.
lees verder
 
Rigid-Core vloeren bij Meister
lees verder
NK Woningstofferen wordt NKWP
Tijdens de Interieur Collectie Dagen wordt dit jaar gestreden om de titel van Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden