Mooi gewoon bij Jan Kath

Dinsdag 23 oktober 2018

Kleine - vaak niet groter dan een tissue - en meestal incomplete stukjes borduursels uit vroege tijden waren de inspiratie voor een verrassend mooie karpettencollectie van Jan Kath: Common Threads.
Mooi gewoon bij Jan Kath
Mooi gewoon bij Jan Kath

Foto 1. Aan de muur links Watteau 3, rechts Watteau 2 en op de vloer Watteau 1 - Foto 2. Aan de muur links Volante 1, rechts Sacque 1 en op de vloer Sacque 2.

 

 

De borduursels waarop de Duitse karpettenleverancier Jan Kath uit Bochem deze collectie baseerde, stammen uit de late achttiende en begin negentiende eeuw. Gemaakt door jonge vrouwen in België, Zweden, Duitsland, Zwitserland en Noord-Amerika.

Het naaiwerk was bedoeld om meisjes voor te bereiden op hun taken als hardwerkende en zuinige huisvrouwen. Ze moesten gescheurde tafelkleden, kussenslopen en gordijnen op een kunstzinnige manier leren repareren.

Deze stukjes handwerk, vaak achtergelaten in naai-etuis en linnenkasten, zijn getuigenissen van hun tijd en zijn nu te zien in het Museum of International Folk Art in New Mexico, VS.

Deze delicate ontwerpen op fijn linnen werden door Jan Kath gebruikt voor de creatie van Common Threads: een eigentijdse tapijtkunstcollectie gemaakt van wol en zijde.Links

www.jan-kath.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, #commonthreads, #jankath

Gerelateerd nieuws
Nieuwe XPS ondervloeren Estillon
Ondervloerenspecialist Estillon lanceert twee nieuwe XPS foam ondervloeren. Volgens het bedrijf de ideale ondervloeren voor laminaat en klik-PVC vloeren.
lees verder
 
Floorify gaat XL
lees verder
 
Voordelen modulaire vloeren
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder
Tarkett breidt Fushion gamma uit
En van de meest recente ontwikkelingen in het productassortiment van Tarkett is Tarkett Fusion: de combinatie van tapijttegels en LVT vloeren. De vloerenfabrikant breidt dit gamma nu uit, voor nog meer keuzemogelijkheden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden