Mijn digitale zaak

Woensdag 29 juni 2022

Vanaf 29 juni kunnen mkb-ondernemers in de non-food detailhandel aan de slag met verdere digitalisering van de bedrijfsvoering via ĎMijn Digitale Zaakí.
Mijn digitale zaak
Mijn digitale zaak

Ondernemers krijgen persoonlijk advies op basis van de uitkomsten van een scan, een stappenplan, een overzicht van leveranciers en een subsidie. Dit is een initiatief van Inretail, KVK, MKB-Nederland, RVO en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Vrijwel alle ondernemers zijn bezig zijn met digitaliseren, maar gebrek aan tijd en kennis en onduidelijkheid over de opbrengsten remmen ondernemers in de stap naar online verkoop, marketing en/of digitale veiligheid. Via www.mijndigitalezaak.nl komt hierin verandering.

 

Persoonlijk advies

Inretail inventariseerde welke digitaliseringsoplossingen het meest effect hebben op de productiviteit en toekomstbestendigheid voor kleine en grotere winkels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiliging van de website en betalingssystemen, cloud kassa systemen, intelligente e-mailsystemen, zoekmachineoptimalisatie en webshops.

 

KVK heeft daarmee een digitaliseringsscan ontwikkeld die iedere ondernemer een persoonlijk advies oplevert dat past bij de gestelde doelen. Ook wordt duidelijk waar de ondernemer staat ten opzichte van branchegenoten.

 

Subsidie

Om keuzes makkelijker te maken ontwikkelde MKB-Nederland een website waar landelijke en regionale digitaliseringsleveranciers zich presenteren. Ook kan de ondernemer subsidie aanvragen bij RVO, voor 50% van de offerteprijs tot een maximum van € 2.500. Software, hardware, advies, implementatiekosten of het uitbesteden aan derden vallen allemaal onder de subsidieregeling.

 

Relevant blijven

'Ondernemers die digitaliseren, werken vaak efficiënter én zijn winstgevender, daarom willen we ondernemers helpen om die volgende digitaliseringsstap te zetten,' aldus minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens. Mijn Digitale Zaak helpt mkb’ers om echt werk te maken van digitalisering.Links

www.inretail.nl
www.kvk.nl
www.mkb.nl
www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-economische-zaken-en-klimaat

Tags

nieuws, interieur, retail, digitalisering, kassa, online, marketing, website, veiligheid, fraude, subsidie, ondersteuning, initiatief, nonfood, branches, emailsysteem, betalingssysteem, persoonlijk, doelstelllingen, #inretail, #kvk, #mkb, #ministerieeconomische zaken

Gerelateerd nieuws
Festival bij Incoda
Op het vakevenement Incoda is er - naast het ontdekken van nieuwe collecties en innovaties op de stands van de exposanten en het netwerken onder het genot van gratis verzorgde catering - nog meer te doen.
lees verder
Jubileum uitgave Interiors Now!
Ook Interiors Now! van Taschen is verkrijgbaar in een speciale jubileumuitgave. Het boek is een rondleiding door de hedendaagse woningen over de hele wereld met een enorme diversiteit, of het nu een rustiek landhuis, een loft in New York-stijl of een bohemien-bungalow is.
lees verder
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
 
Marokkaans design
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden