Interieurretail mei in mineur

Donderdag 30 juni 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
Interieurretail mei in mineur
Interieurretail mei in mineur Interieurretail mei in mineur

De groei van de omzet van de non-foodsector was met 2,7% veel lager dan vorige maand (ruim 21%), food steeg opnieuw licht met 1,3% ten opzichte van mei 2021. De groei van kledingwinkels bleef met +15,7% hoog, net als de winkels in schoenen en lederwaren (+14,2%), maar zwakten ten opzichte van vorige maand wel flink af.

Voor het eerst in lange tijd daalde de omzet van winkels in meubels en woninginrichting (-7,7%). Ook winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (-6,5%) toonden een negatieve tendens, nog wel voor hekkensluiter consumentenelektronica en witgoed (-9,6%). De overige resultaten: winkels in recreatieartikelen (+3%) en drogisterijen (+9,9%)

De effecten van de lockdown die vorig jaar tot 28 april duurde en waar vooral de non-foodsector last van had, hadden op deze maand mei 2021 geen directe invloed meer.

Online was de groei opnieuw negatief, namelijk -8,4%: webwinkels -12,3% en multi-channelers -3,5%. In mei 2021 groeide de online omzet nog met ruim 15%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden