Interieurretail mei in mineur

Donderdag 30 juni 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
Interieurretail mei in mineur
Interieurretail mei in mineur Interieurretail mei in mineur

De groei van de omzet van de non-foodsector was met 2,7% veel lager dan vorige maand (ruim 21%), food steeg opnieuw licht met 1,3% ten opzichte van mei 2021. De groei van kledingwinkels bleef met +15,7% hoog, net als de winkels in schoenen en lederwaren (+14,2%), maar zwakten ten opzichte van vorige maand wel flink af.

Voor het eerst in lange tijd daalde de omzet van winkels in meubels en woninginrichting (-7,7%). Ook winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (-6,5%) toonden een negatieve tendens, nog wel voor hekkensluiter consumentenelektronica en witgoed (-9,6%). De overige resultaten: winkels in recreatieartikelen (+3%) en drogisterijen (+9,9%)

De effecten van de lockdown die vorig jaar tot 28 april duurde en waar vooral de non-foodsector last van had, hadden op deze maand mei 2021 geen directe invloed meer.

Online was de groei opnieuw negatief, namelijk -8,4%: webwinkels -12,3% en multi-channelers -3,5%. In mei 2021 groeide de online omzet nog met ruim 15%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden