Meubelgroep Heylen failliet

Vrijdag 16 juni 2023

Vorige week bleven de winkels al dicht en nu heeft Meubelgroep Heylen de boeken neergelegd. Gisteren heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken.
Meubelgroep Heylen failliet

De vijf meubelwinkels van Meubelgroep Heylen bestond uit vijf grote winkels: Meubelen Heylen in Grote Brogel-Peer en Kortenberg, Meevita en Interieur Plus in Peer en De Prijzenklopper in Hechtel-Eksel.

Twee jaar geleden zocht de meubelgroep al eens bescherming tegen schuldeisers, wat leidde tot een doorstart eind 2021. Die doorstart is dus van korte duur gebleken. Het bedrijf is failliet en de winkels gingen deze week niet meer open. Er werkten vijftig mensen voor de groep.

Het Belang van Limburg meldt gisteren dat volgens een insider het bankroet onder meer te wijten is aan vetes tussen oprichter Dennis Heylen en zijn zoon Koen, die tot in de rechtbank werden uitgevochten. Groep Heylen, een groter speler in de meubelsector - in 2015 deed het voor een stevige uitbereiding in Peer een investering van ruim € 11 miljoen - zou daarnaast te weinig hebben ingespeeld op het veranderde koopgedrag van jongere klanten. Zo is het traditionele zondagse bezoek aan de fysieke meubelwinkel verminderd en zou de groep te weinig gebruik hebben gemaakt van digitale marketing en tools. Daarnaast bleven tijdens de corona-maatregelen (Nederlandse) klanten in de (grens)winkels weg, wat uiteraard gevolgen heeft gehad voor de financiële reserves.Links

www.deprijzenklopper.be
www.heylen.com
www.interieurplus.be
www.meevita.be
www.meubelen-heylen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, failliet, faillissement, faling, boeken neerleggen, insolventie, bankroet, doorstart, herstart, curator, #deprijzenklopper, #heylen, #interieurplus, #meevita, #meubelenheylen

Gerelateerd nieuws
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Zuiver Design Scholarship 2024
Elk jaar biedt Zuiver we een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Pim Smit is de winnaar van dit jaar.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Badkamer veiliger maken
[Sponsored artikel] - Een veilige badkamer is heel belangrijk. Met een paar slimme aanpassingen kun je langer van je badkamer genieten zonder zorgen. In dit artikel bespreken we vijf manieren om je badkamer veiliger te maken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden