Metrisch principe voor verlichting

Maandag 10 juli 2023

Het Zweedse verlichtingsmerk Pholc voegt de collectie Meter toe aan het assortiment.
Metrisch principe voor verlichting
Metrisch principe voor verlichting Metrisch principe voor verlichting

De Meter collectie, straalt volgens Pholc een gedurfde en imposante architectonische sfeer uit en is tegelijkertijd voorzien van ingewikkelde handgemaakte details. Voor de ontwikkeling van de serie heeft het bedrijf samengewerkt met het Deense ontwerpduo Maria Bruun en Anne Dorthe Vester.

 

De ontwerpers stelden zich ten doel op een nieuwe interpretatie van de klassieke rijstpapieren lamp te creëren, een ontwerp met lichtheid en zachtheid, maar met een stevige sculpturale basis. De Meter familie heeft een zware, industrieel geproduceerde aluminium voet, vormt een contrast met de lichte, doorschijnende, handgemaakte cocon lampenkap.

 

Zoals de naam al een beetje verraadt, komt de collectie voort uit een metrisch principe. De ontwerpers kregen de opdracht om een vloerlamp te maken met een hoogte van ongeveer één meter die een zacht, egaal omgevingslicht uitstraalt. De lamp moest ook kunnen dienen als een boeiend, sculpturaal stuk dat nieuwsgierigheid opwekt. De lamp is verkrijgbaar in twee maten: One Meter en Half Meter waarbij de kleinere versie ook als tafellamp kan worden gebruikt. De Meter-collectie zal in augustus/september 2023 op voorraad zijn.

 

Het merk Pholc wordt in Nederland verdeeld door Fourmostagency. Dit bedrijf heeft een stand in het ETC Design Center.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.fourmostagency.com
www.pholc.se

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, hanglamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, design, #pholc, #fourmostagency, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
Daling omzet meubelwinkels
De Nederlandse detailhandel zette bijna 4% meer om in eerste kwartaal 2024, maar de meubelwinkels daalden in omzet.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden