Mermet nieuw merk voor screenweefsels

Dinsdag 30 januari 2024

Hunter Douglas ontwikkelt, produceert en distribueert voortaan al haar screenweefsels in Europa onder één merk: het volledig gerebrande Mermet. Binnenkort te zien op R+T.
Mermet nieuw merk voor screenweefsels
Mermet nieuw merk voor screenweefsels Mermet nieuw merk voor screenweefsels Mermet nieuw merk voor screenweefsels Mermet nieuw merk voor screenweefsels

De gedurende decennia opgebouwde expertise van de Belgische bedrijven Helioscreen en Copaco, het Franse Mermet en de Spaanse distributeur Screen Protectors komt samen in één collectie. De productie- en logistieke faciliteiten in België, Frankrijk en Spanje bundelen hun krachten. 

 

Het merk Mermet moet garant staan voor een eindeloze reeks oplossingen met een ultiem doel: het creëren van zoveel mogelijk comfort op elk niveau, door kwalitatief hoogwaardige zonweringsweefsels te ontwikkelen die thermisch en optisch comfort bieden én het energieverbruik optimaliseren. Deze stoffen gaan lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden.

 

De naam Mermet wordt in stand gehouden als de Europese overkoepelende merknaam. Hiertoe werd besloten na uitgebreid marktonderzoek rond naamsbekendheid, vanwege de sterke merkwaarde in Europa, maar ook op andere continenten. Het merk heeft echter een compleet nieuw design gekregen, waarmee Hunter Douglas de ambities nog eens extra onderstreept.

 

Het uitgangspunt van het vernieuwde Mermet berust niet op toeval: het oorspronkelijke screenweefsel. Sinds 1951 is het gepassioneerde team van experts ‒ verenigd onder het vernieuwde merk ‒ op een gezamenlijke missie. Centraal hierin staat de wens om bij te dragen aan het creëren van rustgevende, intieme en kalme plekken om te werken en te leven. Krachten bundelen betekent een tandje bijzetten om die ambitie een boost geven.

 

Met een stevige duw in de rug door haar grootaandeelhouder 3G investeert Hunter Douglas € 20 miljoen in het bedrijf onder de vernieuwde merknaam Mermet. Hierbij gaat het om investeringen in een nieuw centraal magazijn in Bavikhove van 8.000 vierkante meter, nieuwe software en nieuwe productielijnen (om de productie te optimaliseren en te verhogen) in de verschillende productiefaciliteiten in België en Frankrijk.

 

De gloednieuwe Mermet-collectie binnenzonweringsweefsels wordt op 19 februari voor het eerst gepresenteerd op de R+T-beurs in Stuttgart. Tegen eind 2024, en op z’n laatst begin 2025, zal ook een volledig nieuwe collectie voor buitenzonweringsweefsels worden gelanceerd onder de merknaam Mermet. Insectscreens blijven verkocht worden onder de merknaam Copaco.

 

De weefsels van het vernieuwde Mermet zullen geproduceerd en gedistribueerd worden op en vanuit sites in België (Bavikhove en Lokeren) en Frankrijk (Les Avenières Veyrins-Thuellin). Het Spaanse Mataró (Barcelona) wordt een extra distributiecentrum voor het vernieuwde merk Mermet.

 

François Lacquemanne zal het voortouw nemen als ceo van het vernieuwde Mermet. Met meer dan 35 jaar ervaring in technisch textiel en business development ‒ bij bedrijven als Porcher Industries, Protection One en Saint Gobain Adfors/Vetrotex ‒ werd hij eind 2009 benoemd tot general manager bij de Franse fabrikant van zonweringsweefsels. Mermet werd vier jaar eerder (in 2005) overgenomen door Hunter Douglas, dat al in 1997 het Belgische Helioscreen had overgenomen. Copaco is in 2019 toegetreden tot de groep.

 

In de toekomst zullen er in totaal ongeveer 450 medewerkers voor het vernieuwde merk Mermet actief zijn, waarvan meer dan de helft (250) in de Belgische vestigingen. De totale omzet van de vier bedrijven samen bedroeg in 2023 meer dan € 100 miljoen.Links

www.mermet.eu.com
www.hunterdouglas.com

Tags

nieuws, interieur, zonneschermen, binnenzonwering, screens, screenweefsel, zonweringsweefsel, samenvoeging, merk, Europa, productie, kennis, experts, krachtenbundeling, collecties, Europa, design, ambities, #mermet, #hunterdouglas

Gerelateerd nieuws
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
Overname Erfal gaat niet door
Op 11 april 2024 heeft Hunter Douglas GmbH, Düsseldorf, zijn aanmelding voor de overname van Erfal GmbH & Co. KG afgeblazen wegens mededingingsbezwaren van het Bundeskartellamt.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Smeltkroes
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Solange. Een feest van uitbundige patronen en ingetogen etnisch chique.
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden