Meest duurzame Sofacompany bank

Donderdag 29 september 2022

De Wilson-sofa maakt volgens Sofacompany een nieuw statement als het gaat om meubels, geproduceerd in milieuvriendelijke materialen, voor een eerlijk prijs.
Meest duurzame Sofacompany bank
Meest duurzame Sofacompany bank Meest duurzame Sofacompany bank

De Wilson is de eerste bank van Sofacompany die van binnenuit is ontworpen en met milieuvriendelijke materialen is geproduceerd. Waar het bedrijf bekend staat om haar kleurrijke en fleurige sofa’s en fauteuils, gooit dit Deense meubeldesignmerk het met het nieuwe design over een andere boeg. De 3-zitsbank is het meest ambitieus en verantwoordelijk design van het bedrijf. De Wilson is geïnspireerd op de ‘laidback’ stijl van de jaren ’70 en op de huidige trend, waarbij in- en outdoor meubels meer en meer gelijkenissen vertonen. Het frame van de bank is gemaakt voor flat-pack transport en kan geheel zonder schroeven worden gemonteerd

 

Tijdens het proces wilde Sofacompany ervoor zorgen dat de bank op de meest verantwoorde manier werd gemaakt en toch betaalbaar was. Het bedrijf is er naar eigen zeggen in geslaagd om een bank te produceren die aan hun hoge kwaliteitseisen voldoet, tegen een redelijke prijs en die bijdraagt aan het minimaliseren van onze totale ecologische voetafdruk.

 

Wilson heeft natuurlijke latex als vulmateriaal in de bank. De buitenste laag is Sofacompany’s 100 procent hergebruikte Forest Mole-stof, die een linnenachtige look creëert, ook bekend van de Chill- en Vilmar-banken van het bedrijf. Het enige element dat niet duurzaam kan worden ingekocht, is de lak die het frame bedekt. Dit verlengt echter de  levensduur van de bank in vergelijking met bijvoorbeeld een zeepbehandeling, dus al met al is lak de milieuvriendelijkere oplossing. Tot slot is er een rits in de buitenstof genaaid, zodat deze makkelijker te wassen is, en de bank langer meegaat.

 

Sofacompany is een Deens meubeldesignmerk. Sinds 2021 maakt het bedrijf deel uit van Lars Larsen Group en heeft twintig showrooms in Europa en Scandinavië. In januari opende de firma een vestiging in Utrecht.Links

www.larslarsengroup.com
nl.sofacompany.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, #sofacompany, #larslarsengroup

Gerelateerd nieuws
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder
Nieuws van Johanson Design
De Zweedse meubelfabrikant Johanson Design introduceert dit jaar opnieuw een scala aan nieuwe producten. Interieurjournaal deelt een greep uit de noviteiten.
lees verder
 
Kiss Lounge Chair door Moooi
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden