Meer winst, minder omzet voor Beaulieu

Vrijdag 14 mei 2021

De Beaulieu International Group (BIG) heeft deze week haar eerste jaarverslag gepubliceerd. De omzet is gedaald, waarbij de winstgevendheid wel is verbeterd.
Meer winst, minder omzet voor Beaulieu

De titel van dit jaarverslag is 'Moving Ahead - Together' en dat is niet toevallig gekozen. Het jaar 2020 was voor veel bedrijven een bijzonder en impactvol jaar, maar voor Beaulieu International Group of BIG was het een jaar van verandering, vooruitgang en verbinding. De ontwikkelingen binnen het bedrijf zijn de basis voor waardecreatie, innovatie en duurzame groei. Deze pijlers zijn de basis om groei te realiseren met de werknemers, klanten, zakenpartners, aandeelhouders en de maatschappij, zo stelt BIG in het jaarverslag. Men is er daarbij in geslaagd de geleidelijke omzetgroei van de afgelopen jaren te consolideren.

De bedrijfsprestaties voor 2020 hebben geleid tot een solide financieel resultaat in een zeer uitdagende marktomgeving. Het bedrijf rapporteerde een geconsolideerde jaaromzet van € 1.736 miljoen, tegenover € 1.855 miljoen in 2019, een daling van 6,4%. Ondanks deze omzetdaling, verbeterde de Ebitda met 3,7% ten opzichte van vorig jaar. Het nettoresultaat van BIG blijft positief in 2020 dankzij een sterke kostenbeheersing. In lijn met de geformuleerde langetermijnvisie is er tevens € 51 miljoen geïnvesteerd in extra productiecapaciteit en talent.


De directie van het bedrijf spreekt uit dat er alle vertrouwen is dat het financieel resultaat een solide basis vormt om mogelijke uitdagingen op korte termijn aan te gaan en onze groeiambitie op lange termijn waar te maken.

 

BIG opereert wereldwijd als specialist in chemische grondstoffen (polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), en biedt meubelstofferingen en een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten).
Links

www.bintg.com/nl
usa.beaulieuflooring.com
www.baltagroup.com
www.beauflor.com
www.beaulieufabrics.be
www.beaulieuflooringsolutions.com/nl
www.bintg.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, vloer, tapijt, tapijttegel, lvt, laminaat, parket, karpet, meubelstof, bekleding, beaulieu, domo, kast, industrie, producent, stofferen, stoffering, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, kopen, acquisitie, koop, #beaulieu, #flooringisfashion, #beauflor, #beaulieuflooring, #beaulieuflooringsolutions, #bintg

Gerelateerd nieuws
Balta wil af van tapijttegels
Het West-Vlaamse Balta, het grootste tapijtbedrijf van Europa, wil Modulyss, zijn Europese merk van tapijttegels, verkopen volgens de Belgische krant de Tijd. Balta, dat al enkele jaren in financieel zwaar weer zit, had daarover een bijna-akkoord met het Amerikaanse Mohawk.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
Forse uitbreiding schoonloopmatten
Emco heeft haar assortiment schoonloopzones fors uitgebreid, hetgeen onder andere ook meer ontwerpvrijheid mogelijk maakt met deze producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden