Martin Visser in Centraal Museum

Maandag 20 januari 2020

Vanaf 14 maart staat de Nederlandse vormgever Martin Visser (1922-2009) centraal in het Centraal Museum in Utrecht. Het is in 2020 zestig jaar geleden dat Visser zijn beroemde slaapbank ontwierp.
Martin Visser in Centraal Museum
Martin Visser in Centraal Museum

Om dit slaapbank-jubileum te vieren hebben zeven bekende ontwerpers een ontwerp geïnspireerd is op een werk van Visser gecreëerd. Deze worden naast originele meubels van Visser tentoongesteld.

Visser ontwierp zijn beroemde BR02 slaapbank (foto; website Spectrum) voor de Nederlandse meubelproducent Spectrum. De bank wordt sinds die tijd geproduceerd, net als veel andere ontwerpen van Visser.

Martin Visser was lang hoofdontwerper van Spectrum en wist ook andere invloedrijke ontwerpers aan het bedrijf te verbinden, waaronder Gerrit Rietveld. De tentoonstelling is vanaf 14 maart tot en met 30 augustus te bekijken. Tradix is de Belgische partner van Spectrum.Links

www.centraalmuseum.nl
www.rietveldoriginals.com
www.spectrumdesign.nl
www.tradix.be

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, event, tentoonstelling, slaapbank, meubel, stoel, fauteuil, design, designmeubel, ontwerper, Rietveld, Martin Visser, #spectrumdesign, #rietveld, #martinvisser, #tradix, #BR02, #centraalmuseum

Gerelateerd nieuws
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
Nieuwe Piet Boons
Interieur- en productdesign Studio Piet Boon voegt drie gedurfde nieuwe ontwerpen aan de meubelcollectie toe en een in hoogte aangepast model.
lees verder
 
Herbruikbare stand voor Pode
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder
 
Take a Seat Please failliet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden