Maison & Objet cijfers & trends

Woensdag 18 februari 2015

Geen laissez faire maar savoir faire tijdens Maison & Objet van 23 t/m 27 januari 2015 in Parijs. Voor het eerst in haar 20-jarig bestaan telde de beurs meer internationale dan Franse bezoekers.
Maison & Objet cijfers & trends
Maison & Objet cijfers & trends Maison & Objet cijfers & trends

Foto boven: Nature Made

Foto's onder v.n.l.r.: 1. Human Made / 2. Techno Made 

 

 

Circa 2.000 Nederlanders bezochten Maison & Objet en genoten van een weekendje savoir vivre. Het aantal Belgische bezoekers is nog niet bekend.

 

Zowel beursorganisatie, het trendteam, de aanwezige exposanten en 78.200 bezoekers hadden een overall inspirerend rendez-vous. 

De cijfers: een bruto oppervlakte van 250.000 vierkante meter (50 voetbalvelden), 3.200 exposanten waarvan 45 procent Frans en 55 procent internationaal. En 78.200 bezoekers, waarvan 49 procent Frans en 51 procent internationaal.

Internationale groeimarkten van de beurs zijn Azië: +28 procent inkopers, Oceanië: +23 procent inkopers, Midden Oosten: +5 procent inkopers en Noord Amerika: +2 procent inkopers.

 

Nendo

Philippe Brocart, Algemeen Directeur van de SAFI, organisator van Maison & Objet: 'Na 20 jaar groei en ontwikkeling onderscheidt Maison & Objet zich door een unieke inhoud bestemd voor een steeds internationaler publiek. Het is onze ambitie om de marktontwikkelingen op de voet te volgen en een uniek platform te bieden voor uitwisseling, zaken en informatie, waar alle marktspelers uit de designbranche zich kunnen verrijken, in Parijs en nu ook in Singapore of in Miami Beach. Bovendien is het meer dan ooit noodzakelijk om bezoekers een unieke ervaring te laten beleven door de beste talenten uit de designbranche de vrije hand te bieden, in de vorm van speciale beursruimtes zoals de afgelopen beurseditie door teamLab en door de ontwerper van het jaar: Nendo', aldus Philippe Brocart. 

 

Make

In de komende editie van Vaktijdschrift Ons Huis een uitgebreide reportage over de favoriete nouveautés van de Nederlandse bezoekers. Zoals Marja Plomp, eigenaresse van web- en woonwinkel Hal 12 in Rotterdam: 'Heerlijke beurs en we hebben er goed ingekocht, onder andere bij Pols Potten.' En Susan Burgers van Element ontwerp & uitvoering, die haar visie geeft op het speciale van Maison & Objet.

Its about Romi won afgelopen editie een Fil Vert prijs, voor de meest duurzame verlichtingsexposant. En ook de Nederlandse designers Erik Klarenbeek en Lex Pott maakten er internationaal furore.

Het credo 'Make', onderverdeeld in drie trendthema's tijdens Maison & Objet, blonken uit in duidelijkheid: Nature Made, Human Made en Techno Made. Natuurlijk, ambachtelijk en 3-D zijn het credo voor 2015/2016. 

 

Kijk voor een impressie van Maison & Objet alvast naar deze filmpjes: 

www.maison-objet.com/en/paris/pages/videos

 

  

Aankomende beursedities:

 

Maison & Objet Asia

van 10 t/m 13 maart in Singapore

 

Maison & Objet Americas

van 12 t/m 15 mei in Miami Beach

 

Maison & Objet Paris

van 4 t/m 8 september 2015Links

www.maison-objet.com
www.objectsanduse.com
www.polspotten.nl
www.element-ontwerp.nl
www.itsaboutromi.nl
www.hal12.nl

Tags

beurs, event, evenement, interieur, decoratie, accessoires, stoffen, parijs, stof, bekleding, Maison, Objet, MaisonObjet

Gerelateerd nieuws
LZF introduceert verrassend ontwerp Thesis
De Spaanse verlichtingsfabrikant LZF introduceert Thesis. Een nieuwe lampenserie van architect en designer Ramón Esteve.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
Verlichting en panelen van grachtplastic
Plastic Whale by Vepa introduceerde een nieuwe lampenserie en akoestisch wandpaneel op Design District. Beide zijn gemaakt van plastic uit Amsterdamse grachten.
lees verder
 
Design Tales naar Vyva Fabrics
lees verder
Aandacht voor Nederlands meubeldesign
Er is weer volop aandacht voor Nederlands meubeldesign, zo is te lezen in de nieuwsbrief van Spectrum Design. Zo is er een Rietvelddag in het Centraal Museum en organiseert Tradix een event gericht op Nederlandse meubelmerken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden