Luxueuze gouden lamp

Donderdag 12 januari 2023

Slamp werd in 1994 opgericht door Roberto Ziliani in Pomezia (Rome) met als doel de wereld van de verlichting opnieuw te interpreteren door lichte en kleurrijke objecten te creŽren. Het bedrijf viert de 10e verjaardag van een van zijn bekendste lampen, Clizia.
Luxueuze gouden lamp
Luxueuze gouden lamp Luxueuze gouden lamp Luxueuze gouden lamp

Alle lampen van het Italiaanse designmerk Slamp zijn handgemaakt van flexibele technopolymeren die de creatie van goed gestructureerde en complexe vormen mogelijk maken. Talrijke architecten en ontwerpers hebben in de loop der jaren met het bedrijf samengewerkt, te beginnen met Alessandro Mendini in 1996 en verder met internationaal bekende namen als Nigel Coates, Zaha Hadid, Daniel Libeskind, Doriana en Massimiliano Fuksas, Robert Wilson, Aldo Cibic, Studio Job, Analogia Project, Marcantonio.

 

De lamp Clizia is ontworpen door Adriano Rachele. De naam verwijst naar de mythologische nimf die, afgewezen door de zonnegod, werd getransformeerd in een zonnebloem. Clizia, bestaat uit geometrische in elkaar grijpende vierkante elementen van Opalflex® of Cristalflex®, een recycleerbaar materiaal dat tegelijkertijd extreem licht en zeer sterk is.

 

Voor de tiende verjaardag van het model is Clizia beschikbaar in een speciale en kostbare afwerking in goud, onder de naam Clizia Mama non Mama Gold. Dit verwijst naar de Italiaanse naam voor het spelletje ‘ze houdt wel van mij, ze houdt niet van mij’.  Terwijl het verguldingsproces tot nu toe werd bereikt door het metalliseren van het technopolymeer, verkent Slamp met dit project voor het eerst een innovatieve technologie, waarbij koud een tweezijdige gouden folie op het materiaal wordt aangebracht die het oppervlak een verfijnde textuur met craquelé-effect kan geven.

 

Clizia Mama non Mama Gold is verkrijgbaar als hanglamp, wand-/plafondmodel - mini, medium en large - en als tafelmodel met oplaadbare batterij (basis in zwart of wit) en wordt ook gepresenteerd in een majestueuze oversized hangversie met een diameter van 130 cm.Links

www.slamp.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, plafondlamp, tafellamp, licht, led, verlichting, led, armatuur, design, #slamp, #cliziamamanonmamagold

Gerelateerd nieuws
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder
Overname winkels Casa
Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Xenos verkocht deze vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden