Liefde voor de komma

Maandag 19 april 2021

Een komma is een naast een leesteken volgens Pierre Frey ook een roep om comfort. De nieuwe collectie modulaire meubels van de Franse fabrikant heet daarom Virgule (komma) en is ontworpen door Christophe Delcourt.
Liefde voor de komma
Liefde voor de komma Liefde voor de komma

Met de Virgule-collectie kan volgens Pierre Frey een compleet interieur worden samengesteld. De modulaire onderdelen kunnen los worden toegepast, of samen, maar zijn altijd in harmonie. De gebruiker is vrij om verschillende stukken met elkaar te combineren om de combinatie te creëren die het beste bij het interieur past.

 

De komma is terug te zien in de rondingen van het design, die een contrast vormen met de klassieke en strakke lijnen die de collectie kenmerken. De kussens die in de rugleuning zijn geïntegreerd, ogen alsof ze zijn opgehangen, waardoor een licht en grafisch effect ontstaat.

 

Ontwerper Christophe Delcourt is ook uitgever en interieurarchitect. Sinds 1995 geeft hij zijn eigen meubels uit, die hij ontwerpt onder het merk Delcourt Collection, wat hem niet belet om samen te werken met fabrikanten zoals Roche Bobois, Minotti en nu Pierre Frey. Delcourt is gevoelig voor pure vormen, vrouwelijke en sensuele lijnen, of sculpturale lijnen geïnspireerd door kunst. Hout is het materiaal waar hij het liefst mee werkt. Hout is natuurlijk, milieuvriendelijk en maakt volgens de ontwerper elke constructie mogelijk en biedt grote vrijheid aan om te voldoen aan alle eisen van assemblages en afwerkingen.

 

De stoffen van Pierre Frey worden in Nederland verdeeld door Brugman uit Landsmeer. De Belgische agent is Atsceau uit Brussel.Links

www.atsceau.com
www.brugmanbv.nl
www.pierrefrey.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, kussen, stof, zijde, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, meubelen, bank, fauteuil, hoekbank, #pierrefrey, #ChristopheDelcourt, #Virgule

Gerelateerd nieuws
 
Studie in roestvrij staal
lees verder
Origami van hout
San is het nieuwste ontwerp van Roderick Vos voor meubelleverancier Linteloo. Zijn inspiratie haalde Vos uit de praktijk van het meubelmaken.
lees verder
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden