Leolux-nieuws op solo huisshow

Maandag 28 september 2020

Meubelfabrikant Leolux heeft veel nieuws in de eigen collectie en die van Evidence en Pode gepresenteerd tijdens een huisshow in Leersum.
Leolux-nieuws op solo huisshow
Leolux-nieuws op solo huisshow Leolux-nieuws op solo huisshow Leolux-nieuws op solo huisshow Leolux-nieuws op solo huisshow Leolux-nieuws op solo huisshow

Het is jammer dat Leolux niet net als de afgelopen jaren op de Dutch Design Dock bij De Woonindustrie (DWI) het nieuws presenteerde. In Nieuwegein verzamelde zich reeds vele interieurprofessionals in een corona-veilige locatie. Nu moesten deze weer afreizen naar de show in Leersum om eventueel Leolux-noviteiten te gaan bekijken.

Want daar werd vorige week dinsdag onder meer 'live' het nieuws gebracht dat eerder gepland was voor tijdens de gecancelde beurs in Milaan. Waaronder de kennismaking met de nieuwe Leolux art-directors Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly.

Nieuw in de Leolux-collectie is de Truly-fauteuil Cream (foto 1), een draaifauteuil met een schaal van gebogen eiken- of notenhout met een zachte bekleding en een verstelbaar hoofdkussen. Eveneens ontworpen door Truly Truly zijn de transparante ambachtelijk geblazen glastafels Klaar. Christian Werner ontwierp daarnaast de nieuwe bank Lindo (foto 2) en de bijpassende draaifauteuil Lanah (foto 3).

Bij de Pode-collectie hebben art-directors Roderick en Claire Vos de Spaanse Studio Yonoh gevraagd een bankenprogramma te tekenen met als resultaat de Turia (foto 4). Deze heeft een mix van ronde vormen en scherpe lijnen. Naast de loveseat, 2,5-zits, 3-zits en 3,5-zitsbank zijn er verscheidene aanbouwelementen, maar ook een chaise longue en een poef. Alle bekledingen in stof of leer zijn leverbaar en de aluminium pootjes kunnen een kleur naar keuze krijgen.

De Duitse designer Meike Harde is een andere nieuwe naam bij Pode. Voor Pode ontwierp ze de tafels Ova en de poefs Unda (foto 5). Deze zijn te combineren: de hogere tafel kan over de poef heen schuiven.
Bij Ova zijn niet alle poten hetzelfde. Leverbaar in vier ronde en een vierkante uitvoering in eiken, lak of keramiek. De poefs zijn er in twee maten, 65x65 en 80x80 cm met afgeronde hoeken. Door hun stevigheid kunnen deze ook als bijzettafel gebruikt worden.

Claire Vos heeft het nieuwe Pode-karpet Nastro ontworpen (foto 6) in drie verschillende formaten, de grootste 240 x 340 cm, en twee verschillende kleurschema’s: het lichte Pearled Ivory en het blauwe Steel Blue. Tenslotte de nieuwe kussencollectie Cord, dit is een creatie van Studio KZ15. Leverbaar in drie maten en ook deze weer in alle Pode bekledingsmaterialen. De dikke bies van Cord kan in een ander materiaal of een contrastkleur uitgevoerd worden.
Links

www.leolux.com
www.meikeharde.com
www.pode.nl
www.roderickvos.com
www.studiotrulytruly.com
www.yonoh.es

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, project, woning, woninginrichting, vloer, karpetten, garderobe, bank, fauteuil, stoel, poef, hocker, tafel, verlichting, licht, lamp, wandbekleding, behang, meubel, ##leolux, #meikeharde, #pode, #roderickvos, #studiotrulytruly, #yonoh

Gerelateerd nieuws
De bergen in met Rosenthal
Fabrikant van porseleinen tafelwaren- en woonaccessoires Rosenthal breidt zijn serviescollectie Mesh uit met de nieuwe kleur Mountain. Ook is voor het eerst glaswerk toegevoegd aan de collectie.
lees verder
Bamboekarpetten
Na karpetten van hennep heeft Indikon onder het label Carpet Edition nu een nieuwe lijn karpetten van bamboe en katoen gepresenteerd.
lees verder
 
Bob naar Ball
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Decopool levert vakmensen
Er zijn te weinig installateurs voor zowel vloer- als voor raambekleding en het tekort groeit. Zes ondernemers willen met de oprichting van Decopool bijdragen aan de oplossing: het opleiden van nieuwe vakmensen, in eerste instantie voor het inmeten en monteren van alle soorten raambekleding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden