Leolux lancering 2021

Woensdag 26 mei 2021

Tijdens een private launch introduceerde Leolux een scala aan nieuwe modellen. Natuurlijk ontworpen door Kate & Joel Booy, samen ontwerpstudio Truly Truly, de artdirectors van Leolux.
Leolux lancering 2021
Leolux lancering 2021 Leolux lancering 2021 Leolux lancering 2021

Pulla (foto 1) is volgens Leolux inzetbaar in royale ruimtes, maar al even geschikt voor intieme interieurs met compactere afmetingen. De zitting, rug en armen van Pulla omarmen en overlappen elkaar. Op de contactpunten worden ze zacht in elkaar gedrukt, als het deeg van het Finse vlechtbrood waaraan het ontwerp zijn naam ontleent. Bij een combinatie van twee elementen is de rug de verbindende factor: die loopt over de beide zittingen en maakt Pulla tot een eenheid. De ultrakleine pootjes laten de zitting net boven de grond zweven.

 

Fauteuil Anton (leverbaar met bijpassende poef) is genoemd naar de oprichter van Leolux. De vormgeving (foto 2) verwijst naar de ambachtelijk geproduceerde kwaliteitsproducten waarmee Leolux zijn naam vestigde. Op het verchroomde frame rust een zitting die ronde en rechte vormen combineert. Zo ontstaat een luxe leesfauteuil, met een stoere arm. De vlakverdeling is een eigentijdse interpretatie van de ontwerpers en maakt volgens Leolux speelse kleur- en materiaalcombinaties mogelijk.

 

De Toveri tafels (foto 3) brengen rondingen en harde materialen samen. De verbinding tussen het blad en de bodemplaat verplaatsten de ontwerpers naar het centrum van de tafels, waardoor het blad gaat zweven. Door de symmetrie van de beide delen lijkt de bodemplaat een schaduw van het bovenblad. Studio Truly Truly ontwierp een hele serie Toveri-tafels met verschillende materialen, hoogtes en afmetingen.

 

Tenslotte is er karpet Frame (foto 4, viscose en wol). Het karpet bestaat uit drie secties, elk met een eigen structuur. Het buitenste gedeelte van het karpet heeft een lage pool, met een mooie vlakke structuur. Het ‘venster’ waaraan het karpet zijn naam dankt, is juist gemaakt van een hoge pool. Het binnenste vlak van het karpet heeft juist weer een wat vlakker karakter. De kleur is bovendien net wat intenser dan die van het buitengedeelte. Frame is er in vijf verschillende kleurstellingen en in twee formaten.Links

www.leolux.com
www.studiotrulytruly.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, project, woning, woninginrichting, bank, fauteuil, stoel, tafel, bijzettafel, meubel, #leolux, #studiotrulytruly, #pulla, #anton, #toveri, #frame

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden